MAMIĆ NEVIN: Srbi su koljači- nije govor mržnje?!

"Rekao sam da ovaj kad te pogleda, iz njegovih očiju šiklja krv. Videli ste da njegov osmeh nije prirodan kao vaš, u njegovom osmehu vidite samo očnjake koji su spremni za klanje. Žalosno je da on bude ministar u Vladi RH, to je uvreda za hrvatskog čoveka. Zamislite, Srbin i hrvatomrzac vodi ovaj resor!"

Ove reči potpredsednika Dinama Zdravka Mamića od 15. marta 2013. nisu govor mržnje, odlučio je Rafael Krešić, sudija Opštinskog suda u Zagrebu?!

Sudija Krešić juče je oslobodio Mamića od optužbe da je podsticao na nasilje i koristio govor mržnje prema građanima srpske nacionalnosti. Svoju katastrofalnu presudu Krešić je obrazložio time da je Mamić spornim izjavama izrazio lični animozitet prema ministru sporta Željku Jovanoviću.

"Da imamo optužbu za uvredu časti i ugleda i da je optužnica postavljena manje ambiciozno, zanimljivo bi bilo videti kakva bi bila odluka. Izrečeni stavovi Zdravka Mamića nisu prihvatljivi, ali on ne podstiče i ne sugeriše da masa treba da misli kao i on, odnosno da se mrzi određena nacionalna grupa u ovom slučaju Srbi. Izrečene izjave nisu klasična situacija, kao što su izjave tipa „Ubij, ubij Srbina“. Reč je o Mamićevom ličnom animozitetu. Mamić nije osoba tolikog uzora, Mamić nije dalaj-lama da bi ga neko slepo sledio, već je reč o ličnom animozitetu na neprihvatljiv način"
sramno je svoju odluku obrazložio Krešić.

Izvor: Kurir

Pogledajte još