Ronaldo željan dokazivanja u Real Madridu

MEJNUT, 16. jula 2009. (Beta-AP) - Od novog fudbalera Real Madrida Kristijana Ronalda očekuje se da vrati španski klub u vrh svetskog fudbala, a Portugalac žarko želi da iskoristi priliku da dokaže svima da je za sposoban za to.

"Život je izazov i ja sam osoba koja voli izazove", rekao je Ronaldo novinarima u trening kampu Real Madrida u blizini Dablina.

Portugalski reprezentativac je prešao iz Mančester junajteda u Real za rekordni transfer od 131 milion dolara. Ronaldo je rekao da ga zajedno sa novim igračima Kakom, Karimom Benzemom i Raulom Albiolom čeka veliki posao.

"Novi igrači moraju da pokažu da su sa razlogom dovedeni u klub. Moramo da osvojimo šampionsku titulu", rekao je Ronaldo.

Realov "večiti" rival Barselona prošle sezone je osvojila "triplu krunu" - titulu šampiona, Kup kralja i Ligu šampiona i postala je prva španska ekipa koja je u jednoj sezoni uspela da osvoji sva tri trofeja.

Ronaldo je osvojio trofej u Ligi šampiona sa Junajtedom, a prošle sezone Mančester nije uspeo da odbrani titulu pošto je Barselona bila bolja sa 0:2.

"Ponekada vam je potrebno i malo sreće, ali verujem da imamo dobar tim i dobrog trenera. Moramo da razmišljamo samo o osvajanju trofeja", rekao je on.

Ronaldo je negirao medijske navode da novi "galaktikosi" u Realu izazivaju nervozu kod "strosedelaca" u timu.

"Svi moramo da se koncentrišemo na osvajanje trofeja. Isti sam kao i ostali i mislim da zajedno možemo da ispunimo zacrtane ciljeve", smatra on.

Ronaldo će prvu utakmicu u dresu Reala najverovatnije odigrati u ponedeljak, kada španski tim bude igrao prijateljski meč protiv Šamrok Roversa.

On je rekao da mu trener Manuel Pelegrini još nije rekao da li će biti u timu i priznao da ne poznaje nijednog igrača irske ekipe.

"Iskreno - ne znam nijednog njihovog igrača. Žao mi je zbog toga", rekao je Ronaldo.

Pogledajte još