Pižon zadovoljan pobedom Zvezde u Sloveniji

VELENJE, 16. jula 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović izrazio je zadovoljstvo posle pobede nad slovenčkim Rudarom posebno zato što, iako njegova ekipa ima veliko ime, ima potpuno nov sastav, kome treba vremena da se uigra.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras u Velenju Rudar sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Zvezda ima veliko ime, ali skoro kompletno nov tim sa sedam novih igrača. Vrlo je bitno što smo na prvoj zvaničnoj utakmici pobedili i to će mojim igračima pomoći da dokažu svoj talenat, uprkos velikom pritisku", rekao je Petrović posle utakmice.

Trener Zvezde rekao je i da je utakmica bila napeta i da su znali da će se suprotstaviti dobroj ekipi, koja je dosta namučila "crveno-bele". Rekao je da je u timu Rudara video nekoliko igrača koji bi mogli da igraju u Zvezdi, ali imenovao je samo Nika Omladiča.

On je pohvalio strelca Marka Perovića i istakao da su njegovi igrači pokazali da mogu da pobede i bez napadača Igora Burzanovića.

"Znali smo da Perović može dobro da igra, treba tako da nastavi i imaće lepu budućnost. Ali, da ga ne slavimo previše. Pokazali smo da možemo da pobedimo i bez glavnog igrača Burzanovića", rekao je Petrović.

Trener Rudara Marjan Pušnik rekao je da mu je žao što njegova ekipa nije pobedila, ali da javnost ne može da joj zameri jer je večeras dala sve od sebe.

"Igrali smo protiv velikog kluba, dobro smo se borili i zaista mi je žao što nismo pobedili. Ostaje nam da to probamo da učinimo u Beogradu, gde će naša šansa biti možda u tome što će Zvezda igrati otvorenije", rekao je Pušnik.

Pušnik je, za razliku od ocena skoro svih prisutnih na utakmici, naveo da je najbolji igrač večeras bio Brazilac Savio.

"I ranije sam pričao da su on i Kadu njabolji igrači Zvezde. Savio je bio ta karika koja je kontrolisala njihov tim. Možda bi sve bilo drugačije da je Nikola Lazetić dobio drugi žuti karton, ali to je samo dokaz koliko je Zvezda veliki klub", smatra on.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je da je zadovoljan odnosom igrača prema utakmici.

"U ovom periodu sezone i najbolje svetske ekipe imaju problema i svakako da i mi moramo još da se upoznajemo, zato i tražimo samo vreme. Činjenica je, međutim, da smo posle četiri godine pobedili u gostima na evropskoj sceni", rekao je Lukić.

Strelac jedinog gola na utakmici Slavko Perović rekao je da je večerašnja pobeda značajna, posebno na psihološkom planu, ali da njegova ekipa mora dobro da odigra i u revanšu, za sedam dana.

"Bitno je da smo pobedili na prvoj zvaničnoj utakmici, posebno na psihološkom planu i sada će sve biti mnogo lakše. Nije još gotovo, moramo dobro da odigramo revanš, ali siguran sam da u Beogradu nećemo biti mlitavi, već mnogo bolji i čvršći nego ovde", rekao je Perović.

Perović je istakao da gol posvećuje tati, mami i sestri jer "samo oni znaju kroz šta je prolazio u poslednje vreme".

Pogledajte još