Akcija urodila plodom: Stafordu dopustili boravak uz dečaka u komi kom godinama pomaže (VIDEO)

Nemački dečak je u trajnom vegetativnom stanju od rođenja i zamalo je izgubio prijatelja koji je celo vreme uz njega. Prema propisima u Šonvaldeu, gde se porodica preselila nakon Berlina, američki stafordski terijer se smatra opasnom pasminom pa je trebao biti oduzet porodici nakon sukoba sa psom iz komšiluka zbog kog nije bio kriv.

Porodica je pokušala da preduzme sve što može jer Taša vrlo pozitivno utiče na dečaka u komi kom se u njenom društvu popravlja cirkulacija pa je čak u stanju pomalo da samostalno diše.

Na njihovu su stranu stale i Udruženja za zaštitu životinja, ali i lekari koji neguju Dilana jer je očigledno da Tašina prisutnost povoljno utiče na njegovo zdravlje.

Međutim, lokalne vlasti su donele odluku da se pas mora udaljiti iz bolnice i oduzeti porodici jer se smatra opasnim. Svetlo na kraju tunela pojavilo se nakon što su vlasti dopustile svojevrsnu pravnu manipulaciju, tj. da se pas preregistruje u Berlin gde su propisi o posedovanju pasmina koje se smatraju opasnijima nešto liberalniji.

Taša sada pohađa program za terapeutskog psa i dobro joj ide.

"Jako smo srećni i zahvalni",
rekli su Dilanovi roditelji nakon sastanka sa vlastima, komentarišući veliki broj ljudi koji je stao na njihovu stranu.

Izvor: index

Pogledajte još