Devojka koja plače krv: Htela sam da umrem, sad sam zaljubljena (VIDEO)

"Kada je sve ovo počelo da se dešava, bila sam prestravljena i u potpunom šoku. U početku niko nije mogao da mi pomogne, gledali su me kao ludu osobu dok sam im govorila šta mi se dešava. Tek kada se krvarenje dogodilo pred očima jednog lekara, shvatili su me ozbiljno", rekla je Delfina Cedeno.

Poremećaj je vremenom postojao sve ozbiljniji, došlo je do opadanja kose, a krvarenje je jednom trajalo čak 15 dana, zbog čega je Delfini bila neophodna transfuzija krvi. Bolest je u početku zbunjivala lekare koji i posle brojnih testova nisu znali uzrok ovih simptoma.

Delfina Cedeno se veoma stidela svoje bolesti. U jednom trenutku je odlučila da neće izlaziti iz kuće. Školu je napustila jer su je ostala deca izbegavala u strahu da ih nečim ne zarazi.

"Ljudi su se plašili mene, mislili su da ću ih isprljati krvlju ako me samo dodirnu. Deca su me ismejavala i vikala su na mene. Dugo vremena sam bila zatvorena u svojoj sobi", ispričala je tinejdžerka. Delfina se ubrzo suočila sa depresijom. Sa namerom da “pobegene” od bolesti predozirala se sedativima.

"Želela sam da umrem. Moja porodica me je pronašla u spavaćoj sobi sa penom na ustima. Završila sam na intezivnoj nezi i kada sam se probudila , lekar mi je rekao da sam imala kliničku smrt",
dodala je ona. Delfina je doživela srčani udar i postojala je mogućnost da izgubi mogućnost kretanja.

"Oporavila sam se nekim čudom. Zaista mi je bilo drago jer je posle toga moj život krenuo na bolje", ispričala je ona.

Nekoliko meseci od ovog događaja Delfina Cedeno je upoznala sadašnjeg dečka Rekaris Avilu koji ju je posetio u bolnici nakon što je čuo njenu priču.

"Rekao mi je da sam lepa, taj trenutak neću zaboraviti", ispričala je Delfina. "Zaljubljen sam, za mene je sve ovo normalno. Ranije se Delfina stidela jer nije htela da vidi krvarenje. Ne brinem, jer sam sa njom srećan čovek", rekao je Rekaris.

Izvor: Kurir

Pogledajte još