Majkl Džekson koristio pseudonime da dođe do lekova

LOS ANĐELES, 18. jula 2009. (Beta-AFP) - Majkl Džekson, koji je iznenada umro 25. juna, koristio je pseudonime kako bi došao do jakih lekova koji su ga možda ubili, piše Los Anđeles tajms.

Omar Arnold, Džozef Skruz, Bil Brej samo su neka od imena pomoću kojih je američki pevač dobijao na recept analgetike, sedative i druge lekove za spavanje od kojih je bio zavistan, navodi list, pozivajući se na izvore bliske istrazi o Džeksonovoj smrti. Pseudonimi su nešto što poznate ličnosti često koriste kako bi rezervisale avionske karte ili sto u restoranu, ali je njihova upotreba u medicinske svrhe ili radi prepisivanja leka podležna krivičnom gonjenju u Kaliforniji.

Prema pisanju Los Anđeles tajmsa, Džekson je lekove nedugo pred smrt dobijao na recept na kojem je pisalo ime Omar Arnold. Pozivajući se na neimenovanu osobu koja je 1980-ih i 1990-ih sarađivala sa pevačem, list dodaje da su Džeksonovi lekari redovno prepisivali lekove osobama pod imenom Džozef Skruz i Bil Brej. Istraga Džeksonove smrti je u toku, a zavisnost od lekova najcecšće se pominje kao mogući uzrok smrti.

Pogledajte još