Horoskop i hrabrost: Ko voli rizik, a ko izbegava opasnost?

Astrološki simboli opasnosti i rizika, Pluton i Mars, najjači su u Ovnu, Škorpiji i Jarcu, zbog čega se predstavnici tih znakova smatraju najhrabrijima u zodijaku. I Lavovi su među neustrašivim zodijačkim znakovima, kao i Vodolije. Najmudriji su Blizanci i Device, pod vlašću Merkura, planete razuma i logike. Iako se Bikovi, Ribe i Rakovi skloni opasnosti, to ne znači da ne umeju da se s njima izbore na svoj način. Vage i Strelčevi su najveće diplomate, izbegavaju sukobe, ali ipak vole da čuju obe strane.

OVAN - Vama upravlja Mars, planeta akcije i hrabrosti, pa uglavnom ne znate za strah. Svaki rizik je izazov za vas, dok vam opasnosti u koje rado ulećete samo podižu samopouzdanje.

BIK - Predstavnici vašeg znaka uglavnom se klone opasnosti i rizika i izbegavaju stresne situacije. Najvažnije vam je da uživate u onome što volite, jer ste pod uticajem Venere.

BLIZANCI - Iako volite izazove, dovoljno ste inteligentni da naslutite šta sve može da vam se dogodi ukoliko svesno srljate u opasnosti, jer vašim znakom upravlja Merkur, planeta logike.

RAK - Iako ste vrlo uporni, hrabrost vam nije jača strana. Oprez je za vas majka mudrosti, zbog čega izbegavate nepromišljene, rizične poteze i nepotrebne opasnosti.

LAV - Jedan ste od najhrabrijih znakova kojim upravlja Sunce, simbol uspeha. U stanju ste da preokrenete svet da biste ostvarili svoj cilj. Ne treba vas imati za neprijatelja.

DEVICA - Rizik smatrate nepotrebnim luksuzom, jer ima boljih načina za postizanje cilja. Vama upravlja Merkur, simbol inteligencije, pa se mudro i oprezno izvlačite iz opasnih situacija.

VAGA - Smatrate da je pametnije da izbegnete nepotrebne rizike nego da im se izlažete. Ne volite sukobe, rasprave i skandale, pa opasnosti izbegavate na diplomatski način.

ŠKORPIJA - Neustrašivim predstavnicima vašeg znaka upravljaju Pluton i Mars, planete moći i hrabrosti, zbog čega obožavate izazove i rizike. Opasnosti su kao stvorene za vas i rado se s njima hvatate ukoštac.

STRELAC - Iako ponekad previše rizikujete, brzo se oporavljate i spremni ste da se ponovo suočite s novim opasnostima. Ne plašite se promena, a sve novo za vas predstavlja samo novi izazov.

JARAC - Ne plašite se opasnosti ali izbegavate rizike, jer vama upravlja planeta mudrosti. Smatrate da bi svako trebalo da se sam izbori za sebe, uprkos potencijalnim opasnostima i stresnim situacijama.

VODOLIJA - Vama upravlja planeta promena, zbog čega ponekad priželjkujete rizične i opasne situacije, koje vas čak zabavljaju. Iako time sebi olakšavate život, može se dogoditi da previdite prave opasnosti.

RIBE - Vašim znakom upravlja Neptun, planeta zanosa, ali i obmana. Vaše reakcije često su takve da drugi pomisle kako ste mnogo hrabriji i kako ćete svakoj opasnosti smeti da pogledate u oči.

Izvor: Novosti

Pogledajte još