Optužba za ubistvo Džeksona malo verovatna

VAŠINGTON, 20. jula 2009. (Beta-AFP) - Podizanje optužnice za ubistvo malo je verovatan ishod istrage o smrti Majkla Džeksona, pošto istražitelji do sada nisu pronašli ništa što bi okrivilo lekare američkog pevača, piše Los Anđeles tajms.

"Ništa od onoga što sam čuo ne navodi na pretpostavku da će biti optužbe za ubistvo. To se ne može povezati sa činjenicama koje su prikupljene", kazao je listu izvor blizak istrazi. Članovi Džeksonove porodice optužili su lekare da su ubili "kralja popa" prepisujući mu lekove od kojih je bio zavistan. Njegov otac Džo izjavio je početkom jula televiziji Ej-Bi-Si da je njegov sin "žrtva ubistva".

Prema izvoru Los Anđeles tajmsa, pevačevi lekari "nisu osumnjičeni". Isti izvor je kazao i da bi neki od njih, ipak, mogli da budu optuženi za ubistvo iz nehata ako toksikološke analize pokažu da je Džekson umro od lekova koji nisu smeli da se nađu u njegovom posedu. U centru istrage je anestetik propofol, lek brzog dejstva koji se koristi kao anestezije prilikom operacija. Taj lek, pronađen u kući pokojnika, po zakonu ne sme da se nađe u posedu osoba koje nisu medicinski radnici.

Pogledajte još