Udovičić: Zabrinjavajući podaci o fizičkom stanju dece!

Udovičić je, gostujući u Zaječaru u akciji "Šta treniraš?", kazao da je fizička aktivnost "svedena na minimum" zbog savremenog načina života i novih tehnologija, a ocenio je da je "opasnost od raznih deformiteta i nezdravog života više nego alarmantna".

"Toga ima među svim generacijama. Planom rada Ministarstva za narednu godinu predviđene su konkretne mere da se ta situacija što pre popravi. Rekreacija i amaterski sport moraju postati naš svakodnevni način života", preneo je Udovičićev kabinet njegove reči.

On je rekao da je povećanje obima u kojem se građani bave rekreacijom jedan od prioriteta ministarstva.

"Sport mora biti dostupan svima. Mora se apelovati na roditelje, na sve naše građane da se bave sportom, zbog sebe i svoje dece...Kroz aktivno bavljenje sportom razvijaju se i prave vrednosti - uz zdravo telo dobijamo i zdrav duh - a to je ono što je Srbiji potrebno",
rekao je Udovičić.

Mladi Zaječarci su tokom današnje akcije imali priliku da se upoznaju sa kompletnom sportskom ponudom svog grada i da se odluče za vid rekreacije u koji bi želeli da se uključe.

Projekat "Šta treniraš?" ima za cilj promociju zdravog i aktivnog života, a realizuje se širom Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, kompanije Koka-kola sistem i Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta.

Beta

Pogledajte još