Žene nekad iniciraju seks kako bi zadržale partnera?

To bi ukratko bila informacija objavljena u novoj studiji "Psihološka nauka“. Istraživači su u dva navrata ispitivali 50 heteroseksualnih partnera (jedan put kada su žene bile plodne, a drugi put kada to nisu bile) i zaključili su da žene kada nisu plodne iniciraju seks s partnerom ako osete da on nije dovoljno ulagao u vezu i da gubi interes.

“Ako žene žele odnos kada nisu plodne, mora da postoji razlog van želje za začećem“, navodi dr Nikolas Greb autor studije i dodaje: “Smatramo da je to u svrhu zadržavanja partnera u blizini i očuvanja njegovog interesa za partnerku“. Dodaje da ovakve reakcije kod žena primećuju samo kada žene puno ulažu u vezu, a muškarci ne.

Istraživanje potvrđuje tezu da je većina žena, tačnije čak 80 odsto barem jednom u životu odglumila orgazam, a najčešći razlog koji su navele je želja da usreće svog partnera izazvane strahom od prevare.

Naglašavanje da je muškarac taj koji treba ženi da priušti vrhunski orgazam ponekada dovodi do toga da se i muškaraci pretvaraju da su na vrhuncu, samo da bi ispunili očekivanja.

Izvor: B92

Pogledajte još