Ponovo bez finala Ekipnog prvenstva Srbije

BEOGRAD, 20. jula 2009. (Beta) - Finale Ekipnog prvenstva Srbije u konkurenciji seniorskih tenisera nije se održalo, pošto je ekipa Partizana, koja je trebalo da igra sa Crvenom zvezdom, dostavila lekarsko uverenje o bolesti šestorice igrača.

Teniski savez Srbije (TSS) je saopštio da će odluku o nastavku prvenstva doneti Takmičarski odbor te organizacije.

Čelnici Zvezde izrazili su mišljenje da bi titula trebalo da se automatski dodeli "crveno-belima", koji su 90 minuta čekali predstavnike Partizana, ali bezuspešno.

Predsednik Partizana Dušan Grujić u današnjim izdanjima sportskih dnevnika u Srbiji već je najavio da "crno-beli" neće doći na finale, ali zbog potpuno drugog razloga.

Grujiću je zasmetalo što se Zvezda, prema njegovim rečima, žalila na mogućnost da hrvatski teniser Roko Karanušić igra za Partizan.

Problem je što je Karanušić bio prijavljen da ove nedelje učestvuje na ATP turniru u Hamburgu od koga je odustao. Upravo zbog toga, međutim, pravila Svetske teniske federacije (ITF) Karanušiću ne dozvoljavaju da ove nedelje igra na bilo kom drugom turniru.

ITF, ipak, obično mimo pravila igračima dozvoljava takvu mogućnost kada su u pitanju ligaška takmičenja, a ne turniri. Ako se, međutim, na takvu odluku žali treća strana, teniser može da igra samo ako plati kaznu koja varira od 10.000 d0 25.000 dolara.

Čelnici Zvezde negirali su da su se žalili na Karanušićev nastup za Partizan.

Finale Ekipnog prvenstva Srbije i prošle sezone igrali su Zvezda i Partizan, a i tada praktično nije bilo meča.

Prvu pobedu ostavio je Partizan, koji je potom povukao ekipu sa terena, jer čelnici Zvezde svojim teniserima navodno nisu dozvolili da idu na doping kontrolu. TSS je potom za "zelenim stolom" titulu dodelio Zvezdi, a oba kluba kaznio novčanim sankcijama.

Pogledajte još