Šta ne treba da radite na poslovnim zabavama?

1. Alkohol

Ono na šta najviše morate da obratite pažnju svakako je alkohol, pogotovo zato što je besplatan. Poslovna zabava nije mesto gde bi trebalo da pokazujete koliko možete da popijete. Takođe i umerenost u piću zahteva oprez kao što su čaša vode nakon svake čaše alkohola i obrok pre nego što počneš. Bolje sprečiti, nego lečiti.

2. Ljubavni ispadi

Vaš šef i kolege nisu vaši prijatelji, kojima možete reći bilo šta. Iako će i oni biti u opuštenijem izdanju nego inače, ispadi ljubavi ili mržnje nisu dozvoljeni. Zadržite profesionalnost! Takođe, ovo nije pravo vreme ni mesto za pitanja o povišici.

3. Prepričavanje privatnih problema

Svađa s dečkom i sve ono što vas nervira na njemu nisu teme o kojima bi trebalo da pričate, jer postoji opravdani razlog zašto se to zove poslovna zabava.

4. Pevanje i plesanje

Apsolutno da, ako je primereno. Urlanje na mikrofon (posebno uz čašicu previše) ili ples po stolovima i stolicama - apsolutno ne. Takođe, zna se kako se pleše na takvim zabavama. Zavodničke pokrete ostavite za plesni podijum nekog kluba.

5. Izbegavanje

Možda bi bilo dobro da se klonite kolega s kojima se ni inače ne slažete, jer atmosfera može dovesti do raznih neprijatnih situacija.

6. Flertovanje

Bilo da ste se već upustili u flert s kolegom s posla ili to tek planirate, novogodišnja zabava takođe nije pravo mesto za to, iako u američkim filmovima izgleda upravo kao idealno. Niko od kolega, a pogotovo šef nije dužan to da gleda. Jedino što je zagarantovano takvim ponašanjem je ostavljanje pogrešnog utiska.

Izvor: b92

Pogledajte još