fbpx

Pogledajte: Zagađenje u Kini toliko veliko da se vidi iz svemira (VIDEO)

Nažalost smo već navikli da viđamo zastrašujuće fotografije Kine u smogu. Ipak, NASA je uspela još jednom da šokira svet, i podseti javnost koliko je veliki problem zagađenje u Kini, čak toliki da se vidi iz iz svemira.

Ovu fotografiju je uslikao Tera satelit tokom poslednjeg talasa zagađenja u Kini. Jarko bele tačke na slici su oblaci i magla. Siva mreža koja se prostire od Pekinga do Šangaja je zagađen vazduh.

To je pojas dug preko 1.000 kilometara. NASA dodaje u saopštenju da je izmereno zagađenje skoro 20 puta veće od dozvoljenog.

U januaru ove godine u Pekingu je danima gust smog gušio glavni grad Kine. Čitav grad doslovno je okovan gustim, prljavim smogom, koji smrdi na ugalj i peče oči. Vlasti su građanima rekle da ne izlaze iz kuća ako ne moraju. A početkom decembra šangajske vlasti su naredile da mladi ostanu u zatvorenim prostorima i obustavile su radove na gradilištima jer se taj grad suočavao sa jednim od najvećih nivoa zagađenja koji je vidljivost spustio na nekoliko desetina metara.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.