Zvuci Bitlsa pre Bajage 27. decembra u SPENS-u

Bestbeat čine basista Damjan Dašić kao Pol Makartni, gitaristi Vladimir Banovčanin i Marko Ćalić kao Džon Lenon, odnosno Džordž Harison i bubnjar Vitomir Milićević kao Ringo Star. U "ulozi Lenona" je, podsetimo, donedavno bio frontmen Vampira Aleksandar Eraković Era.

"Jako nam je drago što su nas Bajaga i Instruktori pozvali da nastupimo pred tako velikim auditorijumom. Naš nastup ispred Bajage nije slučajan, jer kod njega nesumnjivo postoji uticaj liverpulske četvorke, kao i kod mnogih svetskih muzičara. Ko nije slušao Bitlse, a bavi se pop muzikom - tu nešto nije u redu", kaže Dašić.

Osim što su Bajaga i instruktori na kraju pesme "Samo nam je ljubav potrebna" obradili "All You Need Is Love", Dašić podseća na još jednu vezu beogradskog i liverpulskog benda. Basista Miroslav Cvetković-Cvele i bubnjar Čeda Macura učestvovali su na albumu "Rubber Soul Project" (1996), gde je grupa Bitls entuzijasta izmaštala svoje verzije njihovih pesama koje nisu snimljene i od kojih su ostali poznati samo naslovi.

"Sada smo kao Bestbeat učestvovali u snimanju drugog dela tog albuma, gde sam ja bio producent. Čeda je pevao jednu kompoziciju, Cvele je bio supervizor, a Saša Lokner je svirao neke klavire na tom albumu čiji se izlazak očekuje početkom sledeće godine. Na posredan način sarađujemo jako lepo sa Bajagom i instruktorima", objašnjava Dašić.

Pogledajte još