Razišli se Totenhem i Viljaš-Boaš

U saopštenju kluba navodi se da je ugovor raskinut "sporazumno i u interesu svih strana". Viljaš-Boaš je proveo 17 meseci u Totenhemu, koji je u nedelju kod kuće izgubio od Liverpula 5:0.

"Pevci" su prošlog meseca izgubili od Mančester sitija 6:0, a u oktobru od Vest Hema 3:0. Ekipa ima velikih problema da postigne gol, iako je u prelaznom roku potrošila 107 miliona funti, uglavnom na ofanzivne igrače.

Totenhem nije izgledao isto od kada je iz ekipe otišao Geret Bejl za 100 miliona evra, koje je klub potrošio na kupovinu sedmorice fudbalera, među kojima su Roberto Soldado, Paulinjo, Erik Lamela i Kristijan Eriksen.

Bejl je prošle sezone postigao 21 gol za Totenhem i bio je proglašen za najboljeg engleskog igrača.

Viljaš-Boaš je otišao iako ima najbolji procenat pobeda (53,7) od bilo kog trenera Totenhema u eri Premijer lige. Portugalski stručnjak je u sezoni 2011/12. dobio otkaz u Čelsiju posle samo osam meseci.

Britanski mediji nagađali su danas da bi Totenhem mogao da preuzme Fabio Kapelo, bez obzira što će ovaj trener voditi Rusiju na Svetskom prvenstvu u Brazilu sledeće godine. Među mogućim naslednicima su i Roberto Di Mateo, Mikael Laudrup iz Svonsija, kao i direktor kluba Franko Baldini.

Beta

Pogledajte još