Jadranka Šešelj: Neljudski je što mi ne daju da vidim muža

"Kada smo došli u sredu rekli su nam da je poseta odložena, bez obrazloženja. Posle podne se javio doktor Falke i rekao da je Vojislav prebačen u bolnicu zbog operacije. Sve drže u tajnosti mi i ne znamo u kojoj je bolnici. Ne mislim da hoće da ga ubiju, ali očekujem ljudsko ponašanje"  kaže supruga lidera radikala.

Ona dodaje da se tek juče čula sa suprugom i da je verovatno neko iz pritvorske jedinice Haškog tribunala bio kod njega jer su njemu dozvoljeni telefonski razgovori samo sa nadzorom.

"Mi smo odmah u sredu tražili u Sekretarijatu Tribunala da ga posetimo. Međutim, tamo su sve prebacivali na holandsku policiju koja to ne dozvoljava. Ne razumem kako se bezbednosna situacija komplikuje ako ćemo da ga posetimo sin i ja"  kaže Jadranka Šešelj.

Prof. dr Zoran Krivokapić, jedan od najpriznatijih svetskih stručnjaka u oblasti raka debelog creva, kaže da nema konkretne informacije o Šešeljevom stanju, ali napominje da je karcinom debelog creva izlečiv ako se dobro izvede operacija.

"Ne sumnjam da su kolege u Holandiji to izvele na najbolji mogući način. Verujem da će se Šešelj oporaviti"  ocenio je dr Krivokapić.

Ona kaže da se najviše strahuje da Šešelj ne bude prebačen u zatvorsku bolnicu prerano jer je ona neuslovna. - Sve ovo, dijagnoza kancera, tretman koji je imao i ponašanje prema nama je zastrašujuće. Mislim da je ljudski da nas puste bar da ga vidimo. Mi smo ovde još dva dana, ali ja se ne nadam - kaže supruga predsednika SRS.

Vjerica Radeta, funkcioner SRS, kaže za “Blic” da se čula sa Šešeljem i da joj je rekao da je dijagnostikovan kancer i da je izvađeno 30 centimetara debelog cereva, kao i limfne žlezde u toj regiji koje će biti analizirane.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić kaže da je, uprkos teškom zdravstvenom stanju Šešelja, teško očekivati da će Hag promeniti bilo šta prema njemu.

Šešelj je optužen za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, a u pritvoru tog suda je od 24. februara 2003, kada se dobrovoljno predao čim je obelodanjena optužnica protiv njega.

Izvor: Blic

Pogledajte još