Građani ne prepoznaju ministre: Brkaju Jovanovića sa Šešeljem

Prodavačica Vesna Radojičić: "Jednog znam, to je onaj mali Krstić, za ove druge pojma nemam ko su. A ovaj nije ministar, pa šta je sad ovo?"

Takav odgovor čuli smo od većine ispitanika kada smo im pokazali Igora Mirovića, Dragana Glamočića i Nebojšu Rodića. Jedini čije su ime, prezime i funkciju znali gotovo svi bio je Lazar Krstić, ministar finansija. Iako smo naglasili da su u pitanju novi ministri, građani su mešali njihova lica sa imenima drugih političara, ili uopšte nisu znali da odgovore.

Tako je reakcija ekonomiste Sanje Jovanović i njene koleginice i imenjakinje Sanje Dimitrijević na fotografiju ministra prosvete Tomislava Jovanovića bila:
- A, pa to je Šešelj!

Penzioner Vladimir Janjić jedini je uspeo da prepozna sve ministre. Nekima je znao imena i prezimena, a nekima samo funkcije.

Građanima smo pokazivali sedam fotografija, na kojima je bilo šest ministara i jedan pevač narodne muzike, kojeg je trebalo da izdvoje iz ove grupe.

Pravnik Slobodan Miščević i penzioner Vladimir Janjić znali su jedini sve odgovore. Ali... Kada smo im pokazali fotografiju mladog pevača „Zvezda Granda“ odgovorili su:
- To je onaj mali iz DS, beše Ministarstvo sporta.

Ekonomista Sanja Dimitrijević prepoznala je samo Lazara Krstića, kao i većina građana koje smo anketirali

Ugostitelj Zoran Simić rado je pristao da prelista fotografije, ali on čak nije prepoznao ni Lazara Krstića, niti mladog pevača.

- Sinoć nam je ispred restorana bio Vojislav Koštunica i skupio se narod, svi došli s njim da se slikaju i da ga nešto pitaju. A ovi ministri, to je sve budalaština - rekao nam je Simić.

Ugostitelj Zoran Simić nije prepoznao nijednog: "Stvarno ne znam ko su ovi, ne pratim politiku, muka mi je od svega toga"

Umetnik Zoran Veselinović i penzioner Dragan Petrović takođe su znali ko je Krstić, ali su pogodili i prezime ministra ekonomije, kao i ime ministra prosvete.

Izvor: Blic

Pogledajte još