Radonjić: Oprezno protiv Cibone

"Želimo da osvojimo bodove posle poraza u prošlom kolu od MZT-a u Skoplju i vratimo se u pobednički ritam. U rezultatskom smislu Cibona stoji dobro ali mnogo se priča o njihovim problemima u klubu. Zbog toga moramo da budemo oprezni i zaustavimo njihove kvalitetne pojedince i koncentrisanom igrom dođemo do pobede", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Pioniru.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 20.30 u dvorani Pionir igraju utakmicu 13. kola Jadranske lige protiv Cibone. Zvezda je prva na tabeli sa devet pobeda i tri poraza a Cibona je četvrta sa pobedom manje.

Radonjić je rekao da njegova ekipa nije imala dovoljno vremena da se pripremi za sutrašnju utakmicu zbog obaveza u Evroligi ali da to neće biti opravdanje za eventualni slab rezultat.

"Znamo kako treba da igramo. Svesni smo činjenice da se pravi ambijent da je naša pobeda normalna stvar. Bez obzira sa kojim sastavom budu došli, moramo da budemo veoma oprezni", rekao je on.

Trener "crveno-belih" istakao je da njegova ekipa u svakoj utakmici ima imperativ pobede.

"Svaki sledeći meč kod kuće igramo pod imperativom pobede. Imamo povoljan raspored, stanje na tabeli uvek iziskuje da na svakoj utakmici budemo opterećeni osvajanjem bodova. Želimo da kranemo u pobedničku seriju jer posle Cibone imamo još dve utakmice na svom terenu", rekao je Radonjić.

On je dodao da će košarkaš Luka Mitrović, koji je teško povredio koleno, danas skinuti longetu i da će se sutra konkretnije znati koliko će trajati oporavak i njegov povratak u rad sa prvim timom. Takođe je rekao da klub neće po svaku cenu tražiti njegovu zamenu.

Crvena zvezda se ove sezone takmičila u Evroligi gde je ostvarila četiri pobede ali nije uspela da se plasira u Top 16 fazu takmičenja.

"Odigrali smo kvalitetno u Evroligi. Samo u jednoj utakmici smo bili bez šanse za pobedu. Zabeležili smo četiri pobede i pokazali da smo se zasluženo tu našli. Znali smo da će nam biti teško u grupi. Ta grupa neće dati prvaka Evrope ali je bila najteža za plasman u Top 16. Te utakmice ćemo iskoristiti i stečeno iskustvo iz ove sezone će nam poslužiti u narednoj", rekao je Radonjić.

Beta

Pogledajte još