Oliver Antić: Otišao sam zbog primitivaca u SNS-u

"Otišao sam iz SNS, a bio sam jedan od osnivača te stranke. Čak sam predložio njeno ime pošto je to predsednik Nikolić od mene tražio. Moj predlog je bio da se stranka zove Srpska napredna stranka. A istorija se ponavlja, jer su naprednjaci pre vek i po poveli Srbiju ka Evropi", rekao je Oliver Antić za praznični broj Nedeljnika zahvalivši se Tomislavu Nikoliću što ga je ostavio u kabinetu.

"Toma dobro zna ko sam i šta sam, ali kod nas ko god uđe u političke vode mora da trpi niske udarce. Na delu je prava tabloidokratija, gde su o meni objavljivali izmišljotine, laži koje nemaju veze sa činjenicama, dok ste vi nemoćni i pored sudskih tužbi. Sve što je objavljeno o meni u tabloidima, 95 odsto je bila čista laž, a pet odsto su poluistine, koje ponekad znaju više da bole", rekao je Nikolićev savetnik za Nedeljnik.

Upitan u kakvim je odnosima ostao s liderom SNS Aleksandrom Vučićem, dojučerašnji član predsedništva te stranke je naveo - u normalnim.

"Vučić i ja se i dalje dopisujemo, razmenjujemo poruke. Ali, problem su primitivci, a takvih ima u svim strankama. Ti mediokriteti ne podnose inteligentne ljude koji imaju opštu kulturu. Udružuju se u grupe i prave neke lobije kako bi po kafanama ogovarali i širili intrige protiv ljudi koji mogu da ugroze to njihovo preimućstvo. A ja spadam u ljude koji nemaju vremena za kafane, nego jedva čekaju praznike da mogu da pišu i čitaju",
rekao je Antić i zaključio:

"Kako je to davno rečeno, odlazak iz tabora pobednika, zar nije to princip vrline?".


Nedeljnik / B92

Pogledajte još