Zaječar za najmlađe: Dan ispunjen novogodišnjim programima za decu

Na otvaranju izložbe „Deca Zaječara, svoj deci Sveta“, od 262 rada koliko ih je stvoreno i poslato na adresu CEKIT-a, stručna komisija je morala da odabere dva . Te je tako u konkurenciji najboljeg likovnog rada, pobedio grupni rad PU „Đulići“, obdanište „Maslačak“, dok je najbolji književni rad došao iz sela Veliki Izvor iz O.Š „Vuk Karadžić“.

Najbolji su dobili nagrade, a njihova čestitka, koja je spojena u jedno, obićiće čitav svet, obzirom da će biti poslata na adrese svih ambasada, konzulata i sličnih institucija koje rade na teritoriji Srbije.

(old_image)

Pred više stotina dece i roditelja, novogodišnji program za decu su uveličali dečiji hor „Čarolija“, Kreativni centar koji je izveo predstavu „Detinjstvo“, a onda su nastupili učenici 6 i 7 razreda sa svojim bendom „Rock Ćira i rock Spira“. Najveće oduševljenje kod dece izazvalo je pojavljivanje, najtraženijeg dede u ovom trenutku. Zaječarskim mališanima, Deda Mraz je podelio slatkiše i poželeo srećnu Novu godinu.

Oba programa su realizovana pod pokroviteljstvom Gradske uprave, koja se ove godine opredelila za najmlađe sugrađane, a ne kao što je do sada bio slučaj na koje kakve pevaljke.

Podsećamo da ove godine u gradu na Timoku neće biti organizovanog dočeka na Trgu, ali su zato najmlađi obradovani što programima upriličenim za njih, a i po prvi put je organizovano deljenje paketića za decu čiji roditelji rade u javnim ustanovama, ustanovama koje su budžetski korisnici , Centra za socijalni rad, ali i onih najugroženijih. Bilo bi lepo da ovo postane tradicionalno.

Pogledajte još