Antić: Vučićeva izjava o Ćuriviji izaziva loš osećaj kod svih koji se bave politikom

Foto: Nenad Petrović / Beta

Član Predsedništva SPS je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da takva vest “izaziva loš osećaj kod svakog ko se bavi politikom, jer posao države je nešto potpuno drugo - da vodi računa o svojim ljudima”.

On je izrazio uverenje da postoji koordinacija svih aktivnosti između premijera Ivice Dačića i Vučića, Biroa za koordinaciju Službi bezbednosti i MUP-a, da ta saradnja daje rezultate i da podržava policijsku akciju “Grom”, jer je to obračun sa oblikom kriminala koji je najveća pošast ovog društva.

Antić je rekao da je odnos između premijera Dačića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića dobar i da oni dobro sarađuju.

Upitan o izjavi predsednika Nikolića da ga prisluškuju, Antić je odgovorio da je pitanje bezbednosti predsednika Republike i najviših državnih funkcionera od nacionalnog značaja i za nacionalnu bezbednost i da je potrebno da se raspravi na nadležnim mestima.

Na pitanje o predlogu srpskog i albanskog kokusa u američkom kongresu da kosovski premijer Hašim Tači, visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i srpski premijer Ivica Dačić dobiju Nobelovu nagradu za mir, Antić je odgovorio da je “pitanje Nobelove nagrade jedan element čuvenog našeg balkanskog klišea”.

"Posle niza godina i decenija satanizacije, jako je dobro što se neko iz naše zemlje uopšte spominje u takvom kontekstu"
, rekao je Antić i dodao da je, sa druge strane, neizvesno koliko je to realno.

Antić je rekao da je to nagrada za mir i da, ukoliko bi se to ozbiljno razmatralo, to bila nagrada za ono što se desilo u Briselu, jer je Dačić sa Vučićem uložio ogromnu energiju u briselski proces, regionalnu stabilnost i pomirenje u regionu.

Upitan o mogućnosti raspisivanja novih izbora, Antić je odgovorio da bi o tome trebalo da razgovaraju Dačić i Vučić.


Blic

Pogledajte još