Hakeri iz Sirije napali "Skajp"

0

Hakerska grupa "Sirijska slobodna armija" koja podržava predsednika Bašara al Asada protiv ustanika, preuzela je odgovornost za hakerski napad na naloge korisnika internet servisa "Skajp".

Grupa je na “Tviteru” objavila lične podatke Stiva Balmera, direktora “Majkrosofta” koji odlazi u penziju, uz poruku: “Uz pomoć ovih detalja, možete da se zahvalite `Majkrosoftu` zbog nadgledanja vaših naloga i elektronske pošte”.

Hakeri su pozvali korisnike interneta da ne upotrebljavaju “Majkrosoftove” servise za elektornsku poštu “Hotmejl” i “Autluk”, tvrdeći da kompanija nadgleda podatke i prodaje ih pojedinim državama.

Slične poruke bile su ostavljene na “Skajpovim” zvaničnim stranicama na “Fejsbuku”, ali su kasnije uklonjene. Hakeri su ih potom ponovili na “Tviteru”.

Edvard Snouden, nekadašnji službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost, odao je medijima mnoštvo podataka o postojanju programa elektronske špijunaže u kojoj se koriste i serveri velikih informatičkih firmi, uključujući i “Majkrosoft”.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.