Evo šta muškarci smatraju romantikom

Da su sa neke druge planete, muškarci su ženama dokazivali mnogo puta. Ali, čini se da je i njihovo viđenje romantičnih trenutaka znatno drugačije od maštarija lepšeg pola, barem u Velikoj Britaniji.

Ako Britanke žele da provere koliko ih partner voli treba samo da ga pitaju... da im preda daljinski od TV-a! Na osnovu 2.000 glasova muškaraca i žena na listi od 10 najboljih dokaza ljubavi našle su i ponuda o čišćenju kuće (11 posto), zatim iznošenje smeća i spuštanje daske na toalet šolji (po 7 posto).

Među romantičnim gestovima nalaze se i samoinicijativno pranje posuđa ili peglanje. Srećom za žene, anketa je pokazala da muškarci romantikom smatraju i neke druge gestove.

Tako je 37 posto reklo da bi svoju nežniju polovinu iznenadili buketom cveća, a 31 posto ispitanika spremno je da zasuče rukave u kuhinji i skuva večeru. Ipak, petina muškaraca misli da bi žena možda posumnjala da su nešto skrivili zbog ovakvih iznenađenja.

Poslednja dva odgovora su na vrhu liste romantičnih gestova kod lepših polovina, a tu je i topla kupka. Gotovo svi muškarci za buket bi odabrali ruže, sa čime se slaže četvrtina žena, a ljiljani su na drugom mestu kao omiljeno cveće.

Anketa je pokazala da su muškarci poslednji romantični gest napravili dva meseca pre istraživanja, s tim da je u polovini slučajeva žena rekla šta bi želela da joj od lepih iznenađenja bude priređeno.

Ipak, nisu samo muškarci izgubljeni u svetu romantike, jer dve od pet žena traže savet partnera kako da mu pokažu koliko ga vole.

Izvor: Cure.ba
Foto: Morguefile

Pogledajte još