Dirljivo: Fotograf AP-a jednom fotografijom ujedinio porodicu!

Fotografija koja je ujedinila porodicu / Foto: Jacquelyn Martin-AP

Roditelji nestalog mladića ugledali su fotografiju u dnevnom listu USA Today nakon što im je na nju skrenuta pažnja na Facebook grupi koju su napravili kako bi našli svog sina.

Fotografija Žaklin Martin prikazuje Nikolasa koji pokušava da se ugreje prislanjajući glavu na rešetku ispred Savezne tgovinske komisije. Na sebi je u tom trenutku imao skijašku jaknu i bio je pokriven tankim ćebetom.

Žaklin je tog vikenda bio dodeljen zadatak da prati dešavanja u Beloj Kući, ali s obzirom da je Barak Obama i dalje na porodičnom odmoru na Havajima iskoristila je manjak posla kako bi uslikala ilustracije za hladno vreme koje je pogodilo Sever Amerike.

U delu grada gde se beskućnici često skupljaju kada je napolju hladno naišla je na grupu beskućnika okupljenu pored rešetaka, predstavila se i počela da fotografiše. Tada je primetila Nikolasa sklupčanog ispod ćebeta.

"Pogodilo me je koliko je mlad", izjavila je Žaklin, "Ponovo sam se predstavila i pružila sam mu ruku. Rekao mi je da se zove Nik".

Nakon snimanja poslala je slike i završila radni dan, ne sluteći da će već sutradan ujediniti porodicu. Dan kasnije iz dnevnog lista USA Today stigla joj je poruka na Twitter.

Rečeno joj je da je Nikolasova familija prepoznala beskućnika sa fotografija i da pokušavaju da ga pronađu.

"Policija ga je pokupila u nedelju i odvela u bolnicu", izjavio je kaptan policije Patrik Filan

"Nikolas je ponovo sa porodicom, njegovi otac i brat su stigli u Vašington i sa njim su u bolnici", rekao je novinarima porodični prijatelj.

Žaklin je rekla da bi ovo trebalo da bude podsetnik fotografima da svaka osoba s kojom se susretnu ima priču za sebe.

"Zaista je ohrabljujuće to što fotografija može da napravi opipljivu razliku u nečijem životu"
, rekla je ona, "Veoma sam srećna i dirnuta jer sam pomogla da se ponovo ujedini ova porodica"

J.R. / Huff post
Pogledajte još