Zašto žene imaju seksualne fantazije?

Odmah da razjasnimo, za slučaj da je nekome takva vrsta objašnjenja potrebna: to što ženine seks-fantazije uključuju silovanje, seks pod naređenjem, vezivanje, vezane oči i slično, ni u kom slučaju ne znači da bi žena želela da joj se to zaista desi. To je nešto što je uzbuđuje dok o tome fantazira - a istovremeno zna da je to samo fantazija i da je potpuno bezbedna.

U čemu je onda "fora"? Zašto bi žena uopšte imala takve fantazije? Postoji li neko značenje u njima? Postoji - i vrlo je jednostavno. Žene s ovakvim seks-fantazijama najčešće su vrlo opterećene svakodnevnim obavezama, neretko imaju i odgovorne poslove, i zato maštaju o tome da u krevetu neko drugi preuzme kontrolu, da one ne kontrolišu baš ništa, da ni za šta nisu odgovorne.

Nije kod svih žena s ovakvom fantazijom objašnjenje ovo koje smo naveli. Postoji još jedna mogućnost, a to je da je žena naučena da je seks nešto prljavo, nečisto. U tom slučaju i sama će se osećati nečistom ako u seksu uživa, osećaće se krivom. Međutim, ako je na seks prisiljena, pa još i vezana tokom samog (izmaštanog) seksualnog čina, onda tu nikakve krivice nema - nije ona to htela, nije na to svojevoljno pristala, naterana je. Tako i u raznoranim "bezobrazlucima" može da uživa a da se ne oseća krivom ni prljavom.

Dakle, mada se radi o seks-fantazijama koje bi nekima mogle čak i da deluju zastrašujuće, ničega zastrašujućeg ni nenormalnog tu nema - samo želja da se opusti, oslobodi obaveza, želja da uživa u ispunjenju svojih potreba (koje svako ima) a da se pri tom ne oseća krivom.

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još