Mitovi o ženama i novcu – istina ili ne?

0

(Ne)odgovornost žena prema novčaniku, tj. neumereno trošenje, tema je mnogih viceva, ali u stvarnosti to više nije tako.

Stereotipi o ženama i novcu prisutni su svakodnevno, a naročito se to može videti u filmovima i serijama, ali da li je u stvarnosti baš tako? Nije, kažu stručnjaci, dajući nekoliko primera.

Recimo, žene od 22 do 30 godina u urbanim područjima zarađuju isto ili više od muškaraca za iste poslove. Naravno, to su neudate žene bez dece. Kad promene te dve odrednice, plata pada, ali u proseku žene više ne zarađuju manje od muškaraca.

Isto tako, mit o tome da žene kupuju više od muškaraca nije istinit, jer, na primer, u onlajn šopingu muškarci troše do 30 posto više od žena.

Moderne žene žele da imaju svoj stan, što do nedavno nije bio slučaj. Istraživanje iz prošle godine pokazalo je da neudate žene kupuju ili iznajmljuju dva puta više stanova od solo muškaraca.

Takođe, žene imaju u proseku mnogo manje dugove od muškaraca i redovnije ih plaćaju.

Za kraj, ne čudi ni podatak da žene više nemaju strah od šefovanja, jer već godinama postoji trend koji pokazuje da žene pokreću više novih firmi u odnosu na muškarce.

Izvor: Metro-portal
Foto: Morguefile

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.