U gradskom prevozu 700 kontrolora manje!

0

Putnicima u gradskom prevozu u Beogradu karte će pregledati samo 290 kontrolora firme "Apeks", jer grad neće produžiti ugovore njihovim kolegama iz GSP-a.

Kako podseća Blic, Grad beograd je letos, preko Gradskog saobraćajnog preduzeža “Beograd” angažovao oko 700 kontrolora kako bi se povećala upotreba BUs Plus kartica, tako da je u jednom periodu u javnom prevozu bilo oko 1.000 uniformisanih kontrolora.

Međutim, većini kontrolora nagažovanih preko GSP-a istekao je ugovro o privremeno- povremenim poslovima 10. decembra, a manji broj njih prestao je da nradi 31. decembra 2013.

Pošto je u međuvremenu došlo do kadrovskih promena u Sekretarijatu za saobraćaj, Direkciji za javni prevoz, kao i u GSP-u, promenjena je i politika u vezi s kontrolom karata u javnom prevozu. Pošto budžetom Grada nije planirana isplata zarada kontrolorima zaposlenim preko GSP-a, kontrolu karata od sada vrši samo firma “Apeks”, piše Blic.

Iz te kompanije pak za Blic kažu da novonastala situacije ne utiče na rad njihovih službenika u okviru Bus Plus sitema. “I dalje zapošljavamo 290 kontrolora i u tom smislu za sada nema izmena”, rečeno je listu u “Apeksu”.

Ostaje, međutim, nejasno kako će se obavljati kontrola karata sa dve trećine manje onih koji tu kontrolu vrše.

Izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.