MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Pojačane kontrole autobusa koji prevoze turiste

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je danas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u narednom periodu pojačano kontrolisati autobuse koji prevoze turiste, u cilju bezbednog odvoza na željenu destinaciju.

- Cilj ove akcije je da se građani bezbedno i propisno odvezu do destinacija na kojima su odlučili da provedu svoj godišnji odmor. Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da bude proaktivno i na vreme proveri kako ispravnost vozila, tako i poštovanje propisa od strane vozača - objasnio je Belencan u saopštenju MUP-a.

Kako je navedeno u saopštenju, kontrola će se odvijati na mestima polaska, kako bi organizatori prevoza na vreme mogli da isprave eventualne nepravilnosti i osiguraju bezbednu vožnju putnicima, a zatim ponovo na odgovarajućim mestima prilikom ulaska autobusa u našu zemlju.

- Uz provere vozača na psihoaktivne supstance, alkohol, kao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora, policija će proveravati i ispunjenost administrativnih uslova, što znači da vozač mora da ima individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport - rekao je Belencan u saopštenju.

On je, takođe, pozvao privredne subjekte koji se bave organizovanim transportom putnika da na propisan način i bezbedno učestvuju u saobraćaju, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još