Uklonite miris cigareta brzo i lako

0

Duvanski dim ostavlja neprijatan miris koji se teško uklanja, naročito zimi. Evo pet lakih načina za otklanjanje neprijatnih mirisa cigareta.

Pušenje u zatvorenom prostoru ostavlja neugodan miris koji se zavlači u odeću, zavese ili nameštaj. Pokušajte sa ovih nekoliko jednostavnih trikova da se rešite neprijatnih mirisa duvana.

Sirće ili ugalj
Ugalj i sirće upijaju i neutralizuju neprijatne mirise. U nekoliko sudova naspite malo vinskog sirćeta ili stavite komadiće aktivnog uglja te postavite u prostoriju u kojoj se puše cigarete. Ako imate decu ili kućne ljubimce, sudove stavite na nedostupno mesto.

Parfem
Pošpricajte malo parfema po hladnoj sijalici. Kada se svetlo upali i sijalica ugreje, prostorijom će se proširiti prijatan miris koji će barem delimično prikriti dim cigarete.

Omekšivač za odeću
Ako osetite da su vaši modni dodaci poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate ih nositi, tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesicu, zajedno s omekšivačem u obliku maramica ili mirisnim kesicama za ormar.

Pesak za mačke
U pepeljaru naspite malo običnog ili još bolje mirisnog peska za mačke. On će potpuno ukloniti neprijatni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Soda bikarbona
Uveče pre spavanja pospite sodu bikarbonu po tepihu, sedećoj garnituri i ćoškovima prostorije u kojoj se pušilo. Ujutru usisajte.

Foto: Beta/AP/Ibrahim Usta
izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.