DRAMATIČAN SNIMAK: Vozača Dakar relija pronašli u pustinji u stanju halucinacije

0

Neverovatna vest stiže iz Argentine nekoliko dana po završetku Dakar relija! Španski motociklista Enrik Marti Fliks pronađen je u pustinji potpuno izgubljen i u delirijumu. Ovo je još jedna činjenica koja pokazuje koliko je opasna i teška ova trka i koliko svi učesnici, ali i posmatrači ugrožavaju svoje živote.

Španskog vozača Enrikea Martija Fliksa organizatori su pronašli golog, potpunog dehidriranog usred pustinje, kako halucinira, jednom rečju – u potpunoj agoniji

Posle tri smrtna slučaja u ovogodišnjem izdanju relija, kada su živote izgubili belgijski vozač i dvojica novinara, nova drama se desila, ali na svu sreću, nije bilo tragičnog ishoda. Španskog vozača pronašli su organizatori golog, potpunog dehidriranog u sred pustinje, sa halucinacijama, jednom rečju – u potpunoj agoniji, čak je jednog od spasilaca nazvao “Tata”.

“Nije imao odeće na sebi, oči su mu se kretale u raznim pravcima, vikao je trčeći kroz pesak. Potpuno je bio izgubljen”
, kaže Pablo Paskval, argentinski vozač koji se našao na licu mesta.

Organizatori su ocenili ovogodišnji Dakar bio jedan od najtežih i najopasnijih do sada, jer su pored ostalih opasnosti koje vrebaju i temperature vazduha bile ogromne.

Izvor: Telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.