Mirna noć u Beogradu, jedan muškarac lakše povređen

0

Noć u Beogradu za lekare je protekla mirno, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura, ističući da u tom periodu nije bilo saobraćajnih udesa.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 84 intervencije od kojih 11 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 201 intervenciju od kojih 57 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari.

Jedan muškarac (50) lakše je povređen u saobraćajnoj nesreći u Beogradu, rekla je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Oko dva sata posle ponoći, muškarac (50) je lakše povredio desno rame u nesreći koja se dogodila na putu od Bogoslovije ka Pančevačkom mostu.

Portparol Hitne pomoći je, zbog snega i hladnog vremena, savetovala građanima da budu naspavani, uzimaju tople napitke i doručak i da ukoliko ne moraju, ne izlaze iz kuće, a onima koji izlaze u spoljnu sredinu, da nose dobru obuću i vunene kape.

Macura je poručila kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim pacijentima da se pričuvaju i upozorila da i relativno zdrave osobe mogu biti neraspoložene i pospane i osetiti glavobolju i umor.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i oprez u saobraćaju i da je umesto svojih kola, bolje koristiti vozila javnog gradskog prevoza da se ne bi stvarale gužve u saobraćaju.

Izvor: B92, Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.