Boris Tadić izašao iz DS

Tadić je odlučio da napusti DS zbog neslaganja sa kako kaže pravcem kojim ide stranka pod vođstvom Dragana Đilasa.

"Iz vrednosnih razloga sam napustio Demokratsku stranku i mesto počasnog predsednika"
, rekao je Boris Tadić na konferenciji za štampu.

Demokratska stranka, koju predvodi Dragan Đilas, ušla je u pregovore sa Novom strankom Zorana Živkovića, što je Tadić naveo kao glavni razlog napuštanja partije.

"One godine kad sam preuzeo DS, najveći problem s kojim sam se suočio bio je teret pogrešnih privatizacija i epiteta koji se lepio za Demokratsku stranku, a za koju je zaslužna upravo Vlada Zorana Živkovića."

Afere iz tog vremena glavni su krivac za dugogodišnje gubljenje poverenja građana i slabljenje stranke, izjavio je Tadić.

Vidimo se u drugom filmu

Po završetku obraćanja novinarima, na kom nije bilo omogućeno postavljanje pitanja Tadić je izgovorio istu rečenicu kao nakon izbornog poraza u predsedničkoj trci 2012. - "Vidimo se u nekom drugom filmu".

"Poznata je sintagma o žutim lopovima, za koju sam ja plaćao političku cenu, a nisam imao udela u stvaranju takve slike."

Naglasio je da ne postoji nijedan razlog da ponovo preuzima taj teret na sebe i da bude član organizacije u čije aktivno delovanje će se verovatno uključiti Beba Popović i eventualno Cane Subotić.

"Ja sa tom vrstom politike nisam imao nikakav kontakt i sve vreme sam želeo da DS dominantno učestvuje u reformama i modernizaciji Srbije, a ne da na bilo koji način bude umešana u sumnjive poslove."

On je dodao je razlog ostavke to što Demokratska stranaka pregovara o političkom angažovanju onih ljudi koji su ih nazivali mafijašima u vremenu u kom su se borili protiv mafije.

"Ne postoji nijedan razlog budem član organizacije koja je u političkoj saradnji sa onim ljudima koji su sve vreme ometali naše delovanje i koji su doprineli izbornom rezultatu DS".


Ova odluka,
kazao je, nije protiv članova DS-a. Ona je zbog njih.

Tadić je demantovao postojanje demokratskog fronta i naglasio da ljude s kojim su ga mediji spajali ovih dana nije video jako dugo, ali je potvrdio da će ostati deo političkog života Srbije.

"Srbiji je potrebna nova Demokratska stranka, koja izvršava svoju misiju, baštineći vrednosti Demokratske stranke s početka 90."

Boris Tadić je rekao da još nije doneo odluku da li će nastupati na predstojećim izborima u bilo kom političkom savezu, kao i da će tu odluku doneti ovih dana.

Pogledajte još