Izbori za gradonačelnika Beograda: Ovo su kandidati

Zna se takođe i da će DSS kandidovati svog potpredsednika Aleksandra Popovića, a URS najverovatnije Suzanu Grubješić, piše Blic.

Srpska napredna stranka predala je juče Gradskoj izbornoj komisiji izbornu listu za izbore u Beogradu 16. marta, a prva na listi je potpredsednica stranke Zorana Mihajlović.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, za koga se kao i za ministarku Mihajlović spekulisalo da je budući gradonačelnik, izjavio je da se na listi nalaze, pored naprednjaka i predstavnici SDPS, SPO, Nove Srbije i Pokreta socijalista, ali i dva člana Privremenog organa Siniša Mali i Goran Vesić.

Stefanović nije rekao ko će biti kandidat za gradonačelnika ističući da naprednjaci i njihovi partneri pred građane izlaze sa timom ističući da samo pobeda liste koju predvodi SNS može da dovede do boljeg života Beograđana.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma juče je objavio da će kandidat koalicije SPS-PUPS-JS biti bivši predsednik Skupštine grada i ministar saobraćaja Aleksandar Antić. Ova vest će danas biti ozvaničena, pa je Antić odbio da za Blic objašnjava svoju izbornu taktiku. Dragan Marković Palma je u saopštenju ocenio da će "Beograd na čelu sa Antićem nastaviti da pomaže svim socijalno ugroženim kategorijama, od penzionera do trudnica i porodilja, a nastaviće i borbu protiv bele kuge i infrastrukturni razvoj".

Demokrate će i u Beogradu najverovatnije na izbore izaći zajedno sa Novom strankom Zorana Živkovića, a pregovara se o tome da dobiju podršku poznatih ličnosti iz redova takozvane "građanske Srbije".

Nezvanični izvori iz DS rekli su za Blic da je Dragan Đilas obavestio članove Gradskog odbora DS da planira da na listu pozove Žarka Koraća, Vesnu Pešić, Srbijanku Turajlić, kao i da pregovara sa Živkovićem. Moguće je da ugledni intelektualci ne budu pozvani na listu nego samo da daju podršku.

Srpska radikalna stranka na vanredne parlamentarne i lokalne beogradske izbore izlazi samostalno, a nosilac obe liste biće lider radikala Vojislav Šešelj.
Šešelj bi za predstojeće izbore mogao da dođe u Srbiju samo ako do 16. marta žalbeno veće Haškog tribunala usvoji njegovu žalbu kojom traži obustavu postupka i puštanje na slobodu. Međutim, žalbeno veće još nije formirano, a u Tribunalu juče nisu mogli da kažu “Blicu” kada će potpredsednik suda u Hagu Karmel Ađijus to učiniti

Izvor: B92

Pogledajte još