Vidić: Napuštam Mančester junajted na kraju sezone!

U Vidićevom saopštenju, koje prenosi zvanični sajt kluba, srpski fudbaler kaže da je odlučio da promeni klub predstojećeg leta.

Kao razlog za odlazak iz kluba u kojem je za osam i po godina osvojio 5 engleskih i jednu evropsku titulu i stigao do statusa kapitena, Vidić navodi želju za novim izazovima.

„Ovo je poslednja godina mog ugovora, a iza sebe imam osam divnih godina u klubu. Vreme provedeno u Mančester Junajtedu zauvek će biti zapisano kao vrhunac moje karijere“, navodi se u saopštenju.

„Nisam mogao ni da sanjam da ću osvojiti 15 trofeja, a posebno će mi u sećanju ostati nezaboravna noć u Moskvi, koja će u mom i srcu navijača živeti zauvek. Ipak, odlučio sam da na kraju sezone odem. Želim novi izazov u karijeri i pokušaću da što više izvučem iz sebe u godinama koje dolaze. U preostalom vremenu do kraja sezone fokusiraću se na to da dam sve od sebe za Mančester Junajted“.

Nemanja Vidić napunio je u oktobru 32 godine. Tokom prethodnih sezona zainteresovanost za njega pokazale su manje-više sve vodeće ekipe u Evropi, a ponude su stizale i sa drugih kontinenata.

„Ne razmatram mogućnost ostanka u Engleskoj, jer je jedini klub za koji sam ikad želeo da igram u Engleskoj Mančester junajted i smatram da sam imao sreće da tolike godine provedem u njemu. Imam nekoliko opcija za nastavak karijere i izabraću onu koja je najbolja za mene i moju porodicu“, napisao je Vidić i zaključio:

„Nadam se da ovim prestaju sve spekulacije o mojoj budućnosti“.

Izvor: B92

Pogledajte još