Energetska bomba od svežeg voća i povrća

Nagle promene vremena, sa temperaturnim skokovima i do 15 stepeni, nikako ne prijaju organizmu, kao ni dugi tmurni i vetroviti dani. Ukoliko se ovih dana osećate iscrpljeno i klonulo, povratite snagu hranljivim, vitaminskim sokovima od svežeg povrća. Oni deluju poput energetske bombe, podižu imunitet i štite od prehlade, a na kraju stresnog dana pomažu da lakše zaspite.

Slatki snovi
Za jednu osobu: 2 veća lista zelene salate, pola veze peršuna, pola krastavca, 3 manje šargarepe i zeleni deo celera (grančice i listovi).

Povrće dobro operite, a šargarepu i krastavac oljuštite i isecite na manje komade. Prvo izblendirajte krastavac, zatim dodajte listove zelene salate i peršun, pa ponovo ispasirajte. Na kraju dodajte šargarepu, sve još jednom izblendirajte i sok je spreman za konzumiranje.

Zelena limunada
Za jednu osobu: 2 zelene, nakisele jabuke, pola limuna i šaka omiljenog zelenog povrća.

Povrće operite, limun oljuštite, isecite na komadiće i sve zajedno izblendirajte i po mogućstvu odmah konzumirajte.

Napitak protiv prehlade
Za jednu osobu: dva veća koluta ananasa, 2 šake nane, šaka očišćenog spanaća i manji krastavac.

Sve sastojke operite, krastavac oljuštite i izblendirajte ga. Dodajte ananas isečen na kockice i spanać, pa opet ispasirajte i odmah konzumirajte.

Od šargarepe, celera i đumbira
Za jednu osobu: veća šargarepa, grančica celera sa listovima, veća pomorandža i komadić od 2 cm korena đumbira.

Dobro operite povrće, šargarepu i đumbir oljuštite, isecite na manje komade i izblendirajte. Dodajte celer i oljuštenu i na kocke isečenu jabuku. Sve još jednom ispasirajte i sok je spreman za posluženje.

Ljubavni koktel
Za dve porcije: 3 manje šargarepe, 2 grančice celera sa listovima, veći krastavac, šaka spanaća, limun i pola cvekle.

Povrće operite, limun, šargarepu, krastavac i cveklu oljuštite i isecite na kockice, pa zajedno izblendirajte. Dodajte spanać i celer, ako je potrebno još jednom ispasirajte i napitak podelite sa voljenom osobom.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još