Sunce će i sutra izaći

BEOGRAD, 5. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović čestitao je Apoelu na plasmanu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a svojim igračima poručio da što pre zaborave eliminaciju iz tog takmičenja.

"Za nas i naše navijače ova noć je sigurno teška, ali moramo da se koncetrišemo na važne utakmice koje su ispred nas. Sunce će i sutra ponovo izaći", rekao je Jokanović posle večerašnje pobede od 1:0 na revanšu sa Apoelom u trećem kolu kvalifikacija.

Pobeda minimalnim rezultatom, ipak, nije bila dovoljna da Partizan nadoknadi zaostatak od 0:2 iz prvog duela sa Apoelom. Nije pomogao ni rani gol Moreire već u trećem minutu meča.

"Utakmicu smo počeli na idealan način. U prvom poluvremenu smo dominirali zbog čega smo morali da preuzmemo i određenu dozu rizika što je, opet, donelo i neke greške i panične situacije koje nisu smele da se dese. U drugom poluvremenu smo prerano odustali od igranja fudbala", ocenio je Jokanović.

Trener srpskog šampiona je u jednom trenutku na terenu igrao sa tri napadača, pošto je u tim uvrstio i najvišeg igrača Partizana, Brazilca Vašingtona. Kasnije je sa terena povukao njegovog zemljaka Klea, ali izmene nisu donele željeni rezultat.

"Posle ulaska Vašingtona previše smo pokušavali da do gola dođemo dugim loptama što nije donelo rezultat. Želeo sam taj gol, ali ne na način na koji su igrači pokušavali. Nismo imali strpljenja", rekao je Jokanović.

Trener Apoela Ivan Jovanović istakao je da je njegova ekipa eliminacijom Partizana ispisala jednu od najvažnijih stranica u istoriji kluba.

"Bila je ovo teška utakmica, posebno pošto smo primili gol već u trećem minutu. Znali smo da će nas Partizan stisnuti od početka, ali smo već posle 20 minuta uspostavili ravnotežu na terenu i čak stvorili i nekoliko šansi za gol. Ta naša disciplina tokom svih 180 minuta bila je i ključna stvar ovog dvomeča", rekao je Jovanović.

"U drugom poluvremenu smo stali, Partizan nas je još jače pritisnuo, ali su igrači uspeli da izdrže i prođu dalje i čestitam im na tome, bez obzira što smo imali lepu prednost iz prvog duela. I mi smo zbog toga bili pod pritiskom, ne zato što je sramota izgubiti od Partizana", dodao je trener Apoela.

Pogledajte još