Džejms Blant: Us*ali smo Srbe od bombardovanja

Foto: Jeff Christensen / AP

Pevač je 1999. godinu proveo na Kosovu, a o dešavanjima i delima govori pun ponosa i veoma neodmereno.

Nažalost, neprofesionalnost je pokazao i voditelj Džeremi Klarkson koji je zaključio da pošto nema šta da ga pita o privatnom i poslovnom životu, najbolje je da pređu na vojne teme.

"Svi znamo da si bio u vojsci. Ali ono što retko ko zna je da si ti, tokom služenja na Kosovu, potpuno sam sprečio Treći svetski rat", bilo je prvo Klarksonovo prvo pitanje u emisiji zabavnog karaktera.

"Drago mi je da si pomenuo to. Vreme je da nacija sazna za to", odgovor je pevača Džejmsa Blanta.

"U stvari to je jedan od najsrećnijih dana u mom životu, pored mog budućeg venčanja."

Opisujući događaje Blant je sa osmehom na licu izjavio da su tokom akcije Milosrdni anđeo "us*rali Srbe od bombardovanja" (We have bombed the crap out of Serbs)!

Prema njegovim rečima on je bio prvi kapetan britanske vojske koji je doveo 30 hiljada vojnika u Prištinu, a kada su stigli američki general zatražio je od njih da nadjačaju i savladaju 200 Rusa koji su prvi pritigli na prištinski aerodrom.

"Nakon par minuta rasprave neverovatan čovek, general Majk Džekson oglasio se na radiju i rekao 'Ne želim da moji vojnici budu odgovorni za izbijanje Trećeg svetskog rata'", izjavio je Blant.

"Kada su Rusi ostali bez hrane i vode, došli su kod nas da je traže, a mi smo rekli, 'Naravno, ako podelite s nama aerodrom'", završio je priču o svom "herojskom" podvigu Blant, a zatim je Klarkson prešao na "lakše" teme.

(old_image)

Emisija o automobilima Top Gir poznata je po gostovanjima megapopularnih svetskih zvezda, ali i po vrhunskom britanskom humoru koji voditeljima ne manjka, zbog čega je gledana širom sveta.

Ipak u poslednjoj epizodi Džejms Blant, kojeg je proslavila pesma "You're Beautiful", pokazao je da osim lepih pesama i lepe žene ne može da bude ponosan ni na šta drugo.

Pogledajte još