Kako postati osoba koja biste želeli da budete?

Ovo su odlični saveti:

Što pre se uhvatite posla i završite ga, veći ćete deo života provesti zadovoljni i ponosni da ste okončali započeto. Otvarate sebi prostor za nove početke i to bez ’repova’ iz prošlosti.

Nikada nećete zažaliti što ste se bavili bilo kakvom rekreacijom.
Koliko ste samo puta sa sobom pregovarali o započinjanju bavljenja sportom i često sebe ubedili da danas nije taj dan, da će sutra biti bolji. Bilo koji dan za bilo kakvu rekreaciju ne može da bude loš dan.

Svaki put kada se igrate mobilnim telefonom bez konkretne namere i cilja sebi skraćujete život. Besciljnim ’tumaranjem’ po internetu, prelistavanjem starih poruka i iz dosade slanjem novih, odlažete da uradite nešto što će vam sigurno više koristiti. Samo da znate da su u pitanju sati i sati bačenog vremena.

Ma koliko se neki izgovarali da žive u svom kreativnom neredu, uređen ambijent dok radite utiče i da vam misli postanu uređene. Kad je sve na svom mestu, takav će vam biti i posao, a vi produktivni.

Iako većina zna da bilo kakva meditacija donosi nemerljivu korist, mali broj ljudi retko ili ne meditira uopšte. Opuštanje, vreme provedeno bez misli sigurno će vas učiniti boljim u svakom smislu, a pre svega u donošenju odluka.

Kreativnim poslom možete da se bavite bilo kada.
Kreativan posao je kao i svaki drugi. Treba raditi i inspiracija će vas sigurno posetiti.

Ako se ponašate onako kako biste želeli da se osećate, tako ćete se i osećati. Recimo, niste raspoloženi, nevoljni ste i malodušni. Ponašajte se kao da ste sjajno raspoloženi, puni volje i elana i za vrlo kratko vreme ćete se tako i iskreno osećati. Značajno bolje. (Možda nećete skakati od sreće, ali sve je bolje od one prvobitne malodušnosti i nevoljnosti.)

Iznenađujuće, ali tačno
– 95odsto vaše sreće dolazi iz činjenice da imate dom, svoje telo i dovoljno hrane. Ako ste nesrećni, to znači da ste se izgubili u onih preostalih 5 odsto.

Vaš mozak je opremljen tako da bolje završava manje posla. Što manje imate ciljeva, bolje ćete do njih. Što manje imate stvari, više ćete u njima uživati. Što vam je manja porcija sa hranom, svaki će zalogaj biti ukusniji.

Najbrži i najsigurniji put da budete neko bolji je da sa vaše liste završite poslove kojima se najviše opirete. Čim u sebi prepoznate otpor, to je velika crvena zastavica da će posao koji vas čeka doneti višestruku korist i napredak. Lični, pre svega.

Da biste nešto završili, morate da počnete. Teško je nešto završiti, ali početi ne traži mnogo napora i truda. A, opet, kad počnete, sve ostalo ide svojim putem.

Kada ste god ljuti na nekoga, zapravo ste ljuti na situaciju. Ljuti ste jer vas je zatkla nova životna situacija, a druga osoba je samo dala svoj doprinos.

Bez izuzetka, da biste bilo koji posao priveli kraju kako treba, sve ostalo treba da isključite. Neka ostatak sveta gori, vi završavajte jedno po jedno.

Kad god sebe uhvatite da se svađate, pravite grešku. Nije bitno ko je u pravu. Svađom se završava svaka prava komunikacija.

Samo su četiri oblasti koje donose sreću na duže staze – odnosi sa drugim ljudima, zdravlje, lične finansije i lični rast. Sve ostalo donesi sreću, ali ona kratko traje.

Izvor: Biz Life

Pogledajte još