Dečak (11) odlučio je da umre: Jednom je pobedio karcinom, više ne može

Ris Padington je 11-godišnji dečak koji je pola života proveo u iscrpljujućoj borbi s karcinomom, i ovih dana je na svom blogu objavio kako su on i njegova porodica odlučili da se neće podvrgavati daljim medicinskim tretmanima kako bi produžio život.

Iako su i pre pet godina, u vreme kada mu je postavljena dijagnoza, prognoze lekara bile crne - Ris je nakon intenzivne kure hemoterapije - pobedio groznu bolest. To je bilo 2012. godine.

Nažalost, 2012. lekari su mu saopštili da boluje od karcinoma bubrega - i ovaj put je prognoza bila: neizlečivo, ovaj karcinom ubija.

Karcinom se već proširio po koštanoj srži, grudima, levoj strani karlice i desnom bedru.

Iako tek 11-godišnjak, Ris je počeo da se priprema za smrt.

Dečak iz Vajtsatblea u Kentu odlučio je da se više neće boriti kako bi produžio život. Na svom Facebook profilu napisao je poduži post koji je naslovio 'Početak kraja'.

'Nakon rezultata zadnjih nalaza lekari su me poslali kući da se odmorim i razmislim o ove dve opcije:

Mogu ići na još jedan tretman hemoterapije, ali to znači da bi morao mnogo putovati u bolnicu, i da bi se suočavao s bolnim nuspojavama - ali to bi istovremeno značilo da bi mi se život produžio.

Druga opcija je da se ne podvrgavam daljnim tretmanima, ostanem kod kuće i pustim da priroda odradi svoje. Ovo drugo značilo bi da bi umro malo ranije nego kada bi se odlučio za dalje lečenje.

Moja mama se posjednjih nekoliko godina nadala da će u trenutku kada više neću moćida se borim, imati dovljno hrabrosti da kaže: dosta.

Nakon pažljivih i dugih razgovora, zaključila je da i ovaj put, kao i uvek, mora prvo misliti na mene:

To znači da će me pustiti...

Da stavlja svoja osećanja u prvi plan, ne bi me pustila'.

U januaru je Ris napisao spisak stvari koje želi da uradi pre nego što umre: želi da se susretne s glumcem Džonijem Depom, želi da svoju mamu vidi kako vozi auto, želi da sagradi kuću za hobite u svom dvorištu...

Poželite ovom hrabrom dečaku da mu se ostvari što više želja.

Izvor: Jutarnji.hr
Foto: Facebook

Pogledajte još