Radonjić: Iskustvo i kvalitet doneli pobedu Nižnjem

"Početak je pokazao pravce, ali i način na koji bi trebalo stvari da se odvijaju. Mi smo u jednom periodu dobro radili, ali oni su svojim iskustvom, kvalitetom i odličnim šutem iskoristili prilike i na kraju slavili", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u hali Pionir.

Zvezda je izgubila od Nižnjeg sa 78:74 i tako završila na drugom mestu u Grupi L druge faze Evrokupa

Crveno-beli će u osmini finala igrati protiv Lijetuvos Ritasa, sa kojim se već sastao ove sezone, u prvoj fazi Evrolige.

"Pre svega da se koncentrišemo na ono što imamo u timu. Dueli će nam jasno pokazati kako bi trebalo da igramo, ali ono što je bilo u drugoj utakmici neće biti ni blizu, jer nas čekaju kvalifikacioni mečevi koje do sad nismo imali, igra na svaki poen, na to treba da se vodi računa, a ne ono što je bilo u Evroligi", kazao je Radonjić.

Krilni centar Zvezde Ivan Radenović igrao je samo četiri minuta u prvoj četvrtini, posle čega nije ulazio u igru.

"Sa Radenovićem se nije smelo rizikovati u nastavku, pa je rotacija bila kraća. Postojala je bojazan da nastavak igre može da donese jednu pauzu koja nam u ovom trenutku ne treba. Ostao je na klupi do kraja i nadam se da će biti spreman za sledeću utakmicu", kazao je Radonjić.

Trener je naveo i da je Demarkus Nelson dobio udarac u šaku i da je i njegov nastup u drugom poluvremenu bio rizičan.

Radonjić je kazao da će Zvezda iskoristiti kratku pauzu da se regeneriše posle velikog broja teških utakmica.

On je dodao da očekuje pojačanje što pre, kako bi se novi igrač brzo adaptirao u sistem igre.

"Trudimo se da nađemo najbolje moguće rešenje, to nije nimalo jednostavno, ali nadam se da ćemo za nekoliko dana imati konkretnu informaciju. Bilo bi jako dobro da pojačanje što pre dođe, kako bi imao više vremena za adaptaciju", rekao je Radonjić.

Kapiten Zvezde Marko Simonović rekao je da je normalno da varira forma nekog kluba.

"Slabo smo počeli i celu utakmicu smo jurili rezultat i dosta energije trošili na to. Analiziraćemo ovo i idemo dalje. Radimo svoje, igramo svoje, do sada je to pokazalo neke rezultate. Normalno je da forma ide gore-dole, malo smo se istrošili ali to nije alibi", rekao je Simonović.

Utakmice osmine finala Evrokupa igraće se 4. i 12. marta, a Zvezda će u prvom susretu biti domaćin.

Beta

Pogledajte još