Počelo rešavanje problema divljih taksista

"Proteklih godina i decenija nagomilavali su se problemi koji se odnose na poslovanje taksi udruženja, pre svega se odnosi na uvođenje reda poslovanja taksista na aerodromu, na rešavanje divljih taksista i nelojalne konkurencije davanjem popusta", rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali prilikom obilaska taksista na beogradskom aerodromu.

On je dodao da su predstavnici grada sa taksistima imali sastanak pre 10 dana, kada je otpočelo rešavanje problema, a prvi rezultati su upravo oduzimanje četiri vozila taksistima koji su poslovali na divlje. Takođe, nadležni su napisali, kako je rekao, 42 prekršajne prijave a 20 taksista, koji su iz okolnih gradova uhvaćeni da posluju u Beogradu, procesuirani su.

"To je koordinisana aktivnost saobraćajne policije, Direkcije za javni prevoz, taksi udruženja, interventne brigade MUP. Nastavićemo i intenzivirati aktivnosti na rešavanju problema, a za 10 dana ponovo ćemo imati sastanak da vidimo šta je uradjeno", rekao je Mali.

On je najavio da će do kraja nedelje biti usvojen niz pravilnika o radu taksista i cenovnika koji su vezani za red vožnje sa aerodroma, a koji će, kako očekuje, "zatvoriti" pravni okvir vezan za rad taksista. "Naša ideja je da kada pravilnici stupe na snagu oni dodatno naprave pritisak na divlje taksiste i da doprinesu da se problemi u toj oblasti reše", naveo je Mali.

Predstavnik udruženja taksista Aleksandar Bjelić rekao je da postoje pomaci i dobra volja gradskih vlasti da problem rešava, a da će se za 10 dana videti koliko se u tome odmaklo. On je ukazao da na aerodromu sada nema nelegalnih, odnosno divljih taksista i da ukoliko se pojave biće sankcionisani.

Bjelić je takođe naveo da je aerodrom samo jedna od problematičnih tačaka, a da je tu i autobuska stanica ali i mesta gde se odvija noćni život u Beogradu. On je rekao i da je važno da će ubrzo doći i prva rešenja sudija za prekršaje jer dok nema sankcija nema ni rešavanja problema, a Mali je objasnio da je u dogovoru sa prekršajnim sudom u Beogradu obezbedjen prekršajni sudija.

Mali je istakao da je za rešavanje nekih problema potrebno samo malo dobre volje i najavio da će do kraja nedelje biti rešen problem Bus plusa.

Izvor: B92

Pogledajte još