Požarevac: Opljačkana grobnica Tajkunovića, sa pokojnika ukraden zlatni nakit

Ovu krađu policiji je prijavio Marko Tajkunović (22) iz Požarevca, nakon što je otkriveno da je provaljeno u grobnicu i da je nestao zlatan nakit sa pokojnog Živomira Tajkunovića.

"Izlaskom na lice mesta, na parceli broj osam, grobno mesto broj 145, policija je utvrdila da je nepoznato lice ušlo u porodičnu grobnicu, a potom odvrnulo šrafove sa kovčega pokojnika. Prema izjavi članova porodice, sa tela pokojnika osumnjičeni je uzeo zlatan prsten, zlatnu narukvicu i zlatan lančić, kao i tri ručna časovnika koja su bila položena pored tela", piše "Alo! iz istrage.

Osnovno javno tužilaštvo ovo delo okvalifikovalo je kao tešku krađu i naložilo potragu za nepoznatim počiniteljem.

Požarevačko Staro groblje već godinama je na meti kradljivaca, koji sa grobnica i kapela skidaju bakarne krovove, metalne kovane ograde i mesingane predmete sa nadgrobnih spomenika. Nekoliko puta ulazili su i u same grobnice i sa pokojnika skidali zlatni nakit i uzimali novac.

Neki kradljivci su napadali i članove porodica pokojnika prilikom njihove posete groblju i otimali im tašne, novčanike i mobilne telefone. Zbog toga su na Starom groblju postavljene nadzorne kamere, koje su smanjile broj krađa, ali, očigledno, nisu uspele u potpunosti da obeshrabre vandale.

Izvor: Alo!

Pogledajte još