Najjezivije scene iz najboljih horor filmova

Scene koje smo vam pripremili sadrže najbolje momente horor žanra, od brutalnih ubistava pa sve do nerazjašnjenih sukoba natprirodnog sveta. Moguće je da smo neke izostavili, a vama su omiljeni, ali da smo napravili spisak SVIH horor filmova koje smo ikada voleli, bili biste u ovoj vesti danima. U komentarima možete napisati koja je scena vama najšokantnija, a ako nije na listi obečavamo da ćemo dodati!

U međuvremenu, ugasite svetla, pojačajte zvuk i spremite se za 12 scena čistog zla i terora koje će u vama izazvati jezu.

1. Konačni horizont (1997) "Scena pakla"
Konačni horizont (engl. Event Horizon) je britanski naučnofantastični horor film iz 1997. Režiser filma je Pol V. S. Anderson, scenarista Filip Ajzner, dok je preradu scenarija napisao Endru Kevin Voker

2. Sedam (1995)
Sedam (еngl. Seven) je američi triler iz 1995. Glavne uloge igraju: Morgan Frimen, Bred Pit, Gvinet Paltrou i Kevin Spejsi.

3. Isijavanje (1980)
Isijavanje (engl. The Shining) je američki horor film režisera Stenlija Kjubrika iz 1980. Film je zasnovan na istoimenom romanu Stivena Kinga. Sa briljantnim glumačkim ostvarenjima, zastrašujućim scenografijama, kadrovima iz snova i šokantnošću, Kjubrik je napravio jedan od najboljih horor filmova svih vremena[traži se izvor od 10. 2010.]. Uloga Džeka Torensa poverena je Džeku Nikolsonu, koji dolazi u elegantni, izolovani hotel, kao vansezonski kućepazitelj sa suprugom (Šeli Duval) i sinom (Deni Lojd). Torens nikada ranije nije bio tamo - ili možda jeste? Odgovor leži u vremenu duhova koje dovodi do ludila i ubistva.

4. Noć Živih mrtvaca (1967)
Noć živih mrtvaca (eng. Night of the Living Dead) je uticajni crno-beli američki horor film iz 1967. kojeg je režirao George A. Romero. Radnja se vrti oko tajnovitog ustajanja nemrtvih zombija iz grobova koji opsedaju ruralnu kuću u kojoj se skriva sedmoro živih ljudi. Film je snimljen po nezavisnim uslovima za samo 114.000 $, ali je postigao veliki uspeh zaradivši 12 milijuna $ u SAD.

5. Isterivač đavola
Za mnoge ovo je jedan od najstrašnijih filmova ikada

6. Teksaški masakr motornom testerom
Film je baziran na istinitim događajima koji su inspirisali kako originalni film iz 1974, tako i film „Kad jaganjci utihnu“. „Teksaški masakr motornom testerom“ je priča o grupi tinejdžera koje, izolovane na jednom ranču u Teksasu, okružuje grupa poremećenih ljudi koji dele strašnu tajnu. Među njima je i manijakalan čovek sa motornom testerom, poznatiji pod imenom Lederfejs. On je zao, nezaustavljiv i žedan krvi.


7. Isterivač đavola 3.deo

8. Krug
Film Krug (u originalu engl. The Ring) je psihološki horor koji je režirao Gor Verbinski.

9. Veštica iz Blera

10. Šesto čulo
Šesto čulo (eng. The Sixth Sense) je američka drama iz 1999. godine koju je napisao i režirao M. Night Shyamalan. Radnja filma vrti se oko Colea Seara (Haley Joel Osment), izmučenog i izoliranog dječaka koji ima sposobnost viđenja i komuniciranja s mrtvim ljudima, te oko psihijatra za djecu (Bruce Willis) koji mu pokušava pomoći. Film je etablirao Shyamalana kao scenarista i redatelja te upoznao publiku s njegovim trademarkom neočekivanih obrata pred kraj filmova. Sam film nominiran je za šest prestižnih filmskih nagrada Oscar, uključujući i onu za najbolji film godine.

11. Isterivač đavola - još jedna odlična scena

12.Psiho
Psiho (eng. Psycho) je američki psihološki triler iz 1960. godine kojeg je režirao Alfred Hitchcock, a u kojem su glavne uloge ostvarili Anthony Perkins i Janet Leigh. Film je snimljen prema scenariju Josepha Stefana koji se temelji na istoimenom romanu iz 1959. godine autora Roberta Blocha. Roman je donekle inspiriran ubojstvima u državi Wisconsin kojeg je počinio serijski ubojica i pljačkaš grobova Ed Gein[1], a koji je živio 80-tak kilometara od Blocha.

Izvor: Blic

Pogledajte još