Devojčica povređena vatrenim oružjem u parku Jajinci

BEOGRAD, 9. avgusta 2009. (Beta) - Devojčica koja je danas povređena u Jajincima, najverovatnije vatrenim oružjem ručne izrade, operisana je na Vojno-medicinskoj akademiji i njeno stanje je stabilno, rečeno je agenciji Beta u toj ustanovi.

Hirurg Darko Mirković izjavio je da je devojčica dovezena na VMA u stanju šoka i da je zbog ustrelne povrede bila vitalno ugrožena, kao i da je obavljena operacija na stomaku jer je rentgenskim snimkom ustanovljeno da se zrno zadržalo u trbuhu.

Mirković je naveo da je lekarski tim obavio složen operativni zahvat na slezini, želucu i gušterači, a prema njegovim rečima zbog ozbiljnosti povreda postoperativni tok i oporavak devojčice biće dugotrajan.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prethodno je saopštilo da je oko 15 sati petogodišnja devojčica povređena u spomen parku Jajinci kod Beograda od pronađenog vatrenog oružja ručne izrade.

Načelnik Uprave policije Beograda Nikola Popovac izjavio je da je devojčica strana državljanka sa inicijalima E.R, da je uviđaj u toku i da je o događaju obavesteno i Okružno tužilaštvo u Beogradu.

Pogledajte još