Otac lovačkim nožem izbo majku dok je ćerka gledala!

Marijana Makojević zadobila je rane po vratu, rukama i nogama

Drama se odvijala u ponedeljak ujutro u vrtiću “Biseri”. Slađan Dabižljević iz Vrnjačke Banje napao je lovačkim nožem bivšu suprugu Marijanu Makojević (29) i ubo je po vratu, rukama i nogama.

Vaspitačice su devojčicu sklonile u učionicu da ne gleda kako joj otac ranjava majku. Policija je brzo intervenisala i razoružala siledžiju. Dabižljeviću je određen pritvor od 48 sati jer je njegov napad okarakterisan kao nasilje u porodici.

- U poslednjih godinu dana moj bivši muž je pokušao čak i da me zadavi. Podnela sam krivičnu prijavu, kasnije tu prijavu i dopunila, ali pretnje i napadi nisu prestajali. Kada je u vrtiću potegao nož, jedan od roditelja je pokušao da ga smiri, ali nije uspeo. Dok ga je policija odvodila, vikao je da će izaći iz zatvora i da će me zaklati - priča Marijana.

Pritvor
Dabižljeviću danas ističe policijsko zadržavanje od 48 sati. Očekuje se da mu bude određen pritvor, kao i da krivično delo bude prekvalifikovano u pokušaj ubistva.

Marijana je poreklom iz Novog Pazara i iz prvog braka ima 11-godišnju devojčicu. U Vrnjačkoj Banji je živela poslednjih desetak godina, a tu je i upoznala bivšeg supruga, koji je rodom iz Kline. Kaže da je prve dve godine u braku sve bilo u redu, a onda se Slađan promenio jer je upao u dugove kod zelenaša.

- Postajao je sve grublji i nasilniji. Znao je da me obori na pod i šutira nogama. Prijavljivala sam ga policiji, ali su ga puštali nakon razgovora. Juna prošle godine Marijana i Slađan su se razveli. Starateljstvo je dodeljeno majci, a ocu pravo da je viđa dva vikenda u mesecu.

- Tri puta se nije pojavio u zakazanom terminu da uzme dete, ali je nekoliko puta dolazio u vrtić da je vidi. Vaspitačice mu nisu to dozvolile. Zato je u ponedeljak došao ponovo i tražio da dete viđa kad hoće - kaže Marijana.

U trsteničkom Centru za socijalni rad kažu da ništa nije nagoveštavalo dramatičan događaj u vrtiću.

- Znali smo da u tužilaštvu u Kraljevu postoje prijave za nasilje u porodici, ali taj postupak traje predugo. Za nas je ovo iznenađenje - ističe Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad.

Izvor: Blic

Pogledajte još