Proverite ovih 5 tačaka na svom telu: Čudni znaci koji rano ukazuju na bolesti

ČULO MIRISA

Slabljenje čula mirisa može da bude znak koji ukazuje na pojavu Alchajmerove bolesti. Promene se dešavaju u nervnim završecima unutar nosa koje su povezane s određenim delovima mozga, a koji imaju veze sa ovom bolešću.

PREGLEDAJTE NOKTE

Zdravi nokti su ravni, bez zadebljanja i imaju zdravu, ružičastu boju. Ako primetite crvenilo ispod noktiju i zadebljanja, to može da bude znak lupusa. U pitanju je autoimuna bolest koja napada zdravo tkivo.

I KOSA JE VAŽNA

Kada štitna žlezda ne radi to utiče na hormone u telu, uključujući i one povezane s rastom kose. Ako primetite da vam kosa ubrzano opada, dobijate dlake na čelu postoji mogućnost da nešto nije u redu sa radom ove žlezde.

PROVERITE DAH

Ako imate neprijatan zadah, to prvenstveno može biti znak loše oralne higijene i pokvarenih zuba. Ali može da ukazuje i na poteškoće sa erekcijom- ukoliko ste muškarac.

KONTROLA OČIJU

Jedno je istraživanje pokazalo da ljudi od 38 godina koji su imali proširene kapilare u očima imaju manji koeficijent inteligencije. S vremenom njihove kognitivne funkcije opadaju i to može da ukazuje na demenciju.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.