Stefanović: Koalicija sa Đilasom nije moguća

Foto: Miloš Miškov / Beta

"Posle svega što je uradio u poslednjih desetak godina, i načina na koji je stekao milione i zadužžio Beograd, ne mislim da bi mogao da uradi za građane neššto dobro", ocenio je Stefanović za današnje "Novosti".

Upitan da li misli da su socijalisti iskreni u borbi protiv korupcije i kriminala on kaže da je na njima da to dokžažu, a građani će na izborima proceniti kakvo je njihovo zalaganje.

"Neću ja to da ocenjujem"
rekao je potpredsednik SNS.

Na pitanje da li će posle izbora SNS praviti šširu koaliciju ili će se odlučiti za manje partnera on kaže da bez obzira na broj osvojenih glasova SNS-u nije cilj da prigrabi što višše vlasti, već razmišlja o najširoj mogućoj koaliciji.

"Znam da pojedine partije pričaju da su se već dogovorile sa nama, ali to nije istina. Ko će činiti vladajuću koaliciju i da li će SNS biti u njoj reći će građani na izborima. ŽŽelimo da sarađujemo samo sa onima koji svojim delima, a ne samo rečima, podržavaju našu borbu protiv korupcije i onima koji žele brže u reforme", rekao je Stefanović.

On, međutim, dodaje i da nije nemoguće da se veći broj stranaka posle izbora udružži kako bi ih sprečili da formiraju vladu ili da makar umanje njihovu ulogu.

Komentarišući da je nedavno ušao u „klinč“ sa Draganom Markovićem Palmom zbog privođenja Branka Lazarevića i može li afera „Banana" da naruši saradnju sa koalicijom oko SPS, Strefanović kaže da nije ušao u klinč sa Markovićem, već sa politikom koja je potpuno suprotna onoj koju sprovodi SNS.

"Svi moraju da se opredele na kojoj su strani u borbi protiv korupcije. Da li su na strani iskrene i istinske borbe protiv nje ili su za selektivnu pravdu".

Na pitanje da li je tempirano da se slučaj „Lazarević“ otvori baš u kampanji, on kaže da SNS o tome ne odlučuje, već to rade državni organi, kao i da je u ovom slučaju važnije zašto se ovo pitanje nije otvorilo ranije, a ne kada je otvoreno.

Povodom spekulacija da bi Darko ŠŠarić mogao da bude uhapššen malo pre izbora Stefanović kaže da o tome ne zna ništa, jer su istrage uvek tajne, ali da će za Srbiju biti dobro bilo kada da bude uhapšen.

Komentarišući ankete koje naprednjacima predviđaju ubedljiv trijumf, Stefanović kaže da ne poklanjaju previše pažnje istraživanjima i procentima i da im je najvažnije da provere da li većina građana podržava politiku koju ta stranka vodi.

"Ali, naravno da bih voleo da osvojimo što više glasova, jer bi to bila potvrda legitimiteta svega što smo radili"
, naveo je Stefanović.


Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.