S.A.R.S: Osvojen i Beograd!

Žare i ekipa su bili glavne zvezde jednodnevnog Belgrade4Youth festivala. Desilo se upravo ono što su dugo priželjkivali – i oni i njihovi fanovi u rodnom gradu. Posle desetina i desetina sjajnih koncerata i prepunih dvorana „od Vardara i Triglava“, konačno se dogodio i veliki, zapravo do sada najveći nastup u Beogradu. Bili su „sarsovci“ oprezni, uprkos sve većoj popularnosti nisu hteli da zagrizu veći kolač od Amerikane u koju staje oko 800 duša. Pričali su – neka to, za sada, bude puno, i prezadovoljni smo.

(old_image)

Tako je i bilo, i bend nije skrivao oduševljenje prizorom i sjajnom atmosferom još od prve pesme „Može i drugačije“. Grupa je, posle četiri albuma, došla do stadijuma da celu set listu od 19 stvari (plus ponovljena „Ti, ti, ti“) bez ijednog izuzetka ispuni dobro poznatim pesmama. Ređale su se „Ana“, „Mir i ljubav", Ratujemo ti i ja“, „To rade“, „Mir u svetu“... S.A.R.S. pripada grupi bendova za uzlaznom linijom u diskografiji pa kod njih nema one priče „dajte nešto staro sa prvog albuma, ovo sad je bez veze“. Naprotiv. Pesme sa aktuelnog, četvrtog, pogotovo „Ikone pop kulture“ i „Dane brojim“ uglas su se pevale. „Klinka“ na bisu – posebna priča.

Zna se, ipak, šta spada u „Top 3“ kad su S.A.R.S. hitovi u pitanju. Diskografskim redom – „Buđav lebac“ koji ih je proslavio, „Perspektiva“ koju je publika nestrpljivo tražila i pre nego što je "došla na red", i čarobna „Lutka“. Doprinos da sve bude na vrhunskom nivou dali su i gosti – DJ Coldie („Fanki mjuzik“) i Dialup Lama („Mir u svetu“).

Sjajnu podlogu za dobar vajb napravila je Grupa 3 neklasičnim izborom i odličnim verzijama hitova poput „I Love R’n’R“ (Joan Jett), „Seven Nation Army“ (White Stripes), „Sex On Fire“ (Kings Of Leon)...

Pogledajte još