Dani piva

Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija, koja se po 24. put održava u Zrenjaninu od 26. do 30. avgusta, ove godine bi trebalo da u organizacionom, produkcijskom i realizacionom smislu postavi referentni standard za realizaciju budućih sličnih aktivnosti, kako u regionu, tako i šire. 

Program festivala će se realizovati na Žitnom trgu, Trgu republike, Trgu slobode, u Gradskoj bašti, u ulici Kralja Aleksandra Karađerđevića, SC „Partizan“ i na pešačkom mostu. 
Na Žitnom trgu, koji je stecište velikog broja posetilaca biće postavljeni pivarski štandovi i centralna festivalska bina na kojoj će se održavati takmičenje u brzom ispijanju piva i držanju litarske krigle i bogat muzički program sa nastupima rok bendova. Na Trgu republike, osvrćući se na tradiciju manifestacije, ovog puta se vraćamo korenima i samom nastanku Dana piva. 

Tako će se identitet koji će biti prepoznatljiv za ovaj deo manifestacije ogledati u tradicionalnoj, vojvođanskoj atmosferi u znaku Sime Cacina, kao omaž desetogodišnjici od smti Radovana Lukovića, kreatora zaštitnog lica i maskote Dana piva, Sime Cacina. 

Na ovom lokalitetu će se održati Međunarodni festival folklora „Lala“, kao i festival tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“. Ove godine posebno treba napomenuti i jedan jubilej, obeležavanje desetogodišnjice Banatskih vrednih ruku. Duž ulice K. A. Karađorđevića će biti postavljeni uniformni mini-štandovi prodajnog karaktera sa etno sadržajima, uz nastupe tamburaškog orkestra u tradicionalnoj banatskoj nošnji, a za realizaciju dečijeg programa rezervisan je plato kod vodotornja. 

U ekskluzivnom prostoru Gradske bašte će tradicionalno biti organizovane večeri džez i evergrin muzike. U okviru manifestacije na Trgu slobode će se održati treći susret Dobrovoljnih vatrogasnih društava i revija dobrovoljnih vatrogasaca i vatrogasne tehnike, a u SC „Patrizan“ će se održati turnir u košarci. 

Prateći program festivala realizovaće se kod restorana „Pivnica“, u vidu takmičenja pod nazivom „Zlatni kotlić“, zatim izložba pasa na izletištu Motel "Ada Šumica“, šahovski turnir u gradskoj bašti...

Pogledajte još