Bane Ivanović: Selektor je selektor!

"Što se igrača tiče, funkcija ne postoji. Da li je privremeni ili na dug vremenski period, on je za nas selektor. Mora da postoji ogromno i maksimalno poštovanje i što se tog dela tiče, nema nikakvih problema", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Drulović će na klupi Srbije debitovati u 20.45 na prijateljskoj utakmici protiv Irske u Dablinu, a kapiten Ivanović je kazao da smatra da time počinje kvalifikacioni ciklus.

"Greške iz prethodnih kvalifikacija su nam sigurno pomogle da naučimo i budemo bolji. Postoji dosta malih stvari koje treba da popravimo, ali to je sve na nama. Imamo dovoljno vremena i najvažnije je da početak kvalifikacija dočekamo spremni", rekao je Ivanović.

Po njegovim rečima, entuzijazam uvek postoji kada se igra za reprezentaciju, a plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj biće pravi izazov.

"Nemamo pravo na grešku, sve je na nama i to moramo da pokažemo na terenu", dodao je kapiten.

Ivanović je kazao da je reprezentaciji veoma bitna i podrška medija.

"Imamo dobru i jaku ekipu, odličnu grupu u kojoj možemo da se takmičimo. Sve je na kvalitetu koji moramo da pokažemo. Svi zajedno krećemo u jedan novi, uspešan ciklus", kazao je Ivanović.

Njegov zamenik Aleksandar Kolarov rekao je da Srbija nije fudbalska velesila i da svaku utakmicu mora da doživi kao takmičarsku.

"Svaki put kada igramo za reprezentaciju, imamo entuzijazam, a sada imamo i novog selektora. On je naš šef i daćemo maksimum... Pripremaćemo se da igramo najbolje moguće", rekao je Kolarov.

Pogledajte još